Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Török törölköző, seherezade

6.900 Ft (5.433 Ft + ÁFA)

A frissen érkezett török törölközők közül az egyik nagy kedvencünk ez a pamut és selyem keverék. Natúr alapon fekete és világosbarna csíkkal, kézzel befejezett rojtokkal a végén. A török törölközők - vagy más néven hamam törölközők, peshtemalok - készítése mélyen gyökerezik a török kézműves kultúrában. A török fürdőknek szükség volt egy könnyű, jó nedvszívó képességű és gyorsan száradó törölközőre. Így alakultak ki a török törölközők, amelyek az előbbi tulajdonságok mindegyikével rendelkeznek. 100% természetes anyagból készülnek, időtlen mintával vannak ellátva. Könnyűek és nedvszívóak, így sokkal gyorsabban száradnak meg, mint egy hagyományos pamut frottír törölköző. Nagyon praktikus és rendkívül sokoldalú: nem csak szauna törölközőnek, de otthoni használatra fürdőszobába, strandra, vagy akár asztalterítőként is használható. Kicsire hajtogatható, vagy tekerhető, ezért akár utazáskor a bőrönben, akár a szekrényben kevés helyet foglal.

A teljes török törölköző választékot itt találod.  

MÉRETEK
100x195cm. Rojtok nélkül mért adatok.

MIBŐL KÉSZÜLT
40% len, 60% pamut.

HOL KÉSZÜLT
Törökország.

Menny.:db

Termék jellemzők

A török fürdős felszerelésenek - így ezeknek a törölközőknek - nagy hagyománya van és a mai napig a hamamok (török fürdők) szertartásaiban. Ezek a kiegészítők régen nagy jelentőséggel bírtak egy török hölgy életében, ezzel tudta megmutatni, hogy mennyire rendezett és tiszta, de ezzel fejezte ki nőiességét és gazdagságát is. A legszebben díszített anyagokból készült a batyu, aminek minden alkalommal tisztának és vasaltnak kellett lennie. A batyuban vitték a hamam törölközőt, a hímzett, esetleg gyönggyel díszített fejkendőt, csontfésűt, a szépen hímzett fehérneműt és a hamam edénykét is, amivel a vizet öntötték magukra a fürdőben.

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
Minden mosással egyre puhábbak és puhábbak lesznek. Első használat előtt a törölközőt érdemes kimosni. Érezhetően puhább lesz és tovább javul a nedvszívó képessége. Tökéletes választás a higiénikus szaunázáshoz, hisz talptól felfelé, derékig eltakarja a testet, gátolva a izzadság paddal érintkezését. Fürdőben, strandon, jóga órán is használhatod. 

JAVASOLT TISZTÍTÁS
Maximum 40 fokon mossuk. Szárító és fehérítő használata nem javasolt. A szintetikus öblítőszer befolyásolhatja a törölközők nedvszívóképességét, ezért javasoljuk kerülni a használatát.

Kapcsolódó termékek

TEXTILEK
6.900 Ft (5.433 Ft + ÁFA)
TEXTILEK
6.900 Ft (5.433 Ft + ÁFA)
TEXTILEK
6.900 Ft (5.433 Ft + ÁFA)
TEXTILEK
6.900 Ft (5.433 Ft + ÁFA)