Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

A természetes otthon - 2.rész

Évi
2018. 10. 18. 20:05:00

Az előző részben megnéztünk 5 tippet abból mi teszi egy természetes otthont azzá ami. Olyan otthonná, ami hangulatával pillanatok alatt az élet lelassultabb oldalára varázsolja a benne élőt.

Íme most további 5 ismertetőjegye a természetes otthonnak. Szerintem.

6. Színek

A természetes otthon színei nyugtatnak. Nem ingerelnek túl. Szemnek és elmének egyfajta megnyugvást hoznak egy mozgalmas nap végén. A fehér és a föld színeket, a pasztellszíneket, a barna és a szürke árnyalatait értem ez alatt. De ahelyett, hogy konkrét színek mellett tenném le a voksom, inkább úgy mondanám, a monokróm színhasználatra voksolok, mely gyakorlatilag 1 vagy 2 szín használatát jelenti adott téren belül és az annak maximum a színárnyalataival való játékot. Vannak akik szerint ez túl egyszerű ahhoz, hogy érdemes legyen. Hiszem, ha helyesen végezzük a dolgunk, akkor a színhasználatnak ez a módja az egyszerű elegancia és a sikk jele lehet, kortalan és nem utolsó sorban nyugtató hatásuk van. 

  természetes otthonok - színek by Thymka  természetes otthonok - színek

7. Zöldülj

A fa használatán kívül talán ez az egyik legkézenfekvőbb összetevője egy természetes otthonnak: növények, növények, növények. „A több, több, a kevesebb, az kevesebb.” Talán ez a legmegfelelőbb hozzáállás, amikor virágok elhelyezéséről van szó az otthonunkban. Több növény egymás mellett jobban működik, mint 1 növény itt, és még egy ott. Nevezz ki egy részét, sarkát a lakásnak, amit zöldre varázsolsz. Esetleg egy különleges kis asztal, amire lepakolod őket és mellé belógatsz párat a mennyezetről, netán egy kézzel készített esztétikus makraméval. Minél különbözőbb a növények textúrája és leveleinek a formája egymástól, annál izgalmasabb installációt varázsolhatsz. Nem elég tehát, ha vannak fából készült bútoraid. Vedd körbe magad a természet saját stresszoldóival! 

természetes otthonok - zöldülj by Friederikchen  természetes otthonok - zöldülj - La Sidhu 

8. Könyvek

A könyvek legalább annyira lehetnek egy természetes otthon hangulatvarázslói, mint amennyire izgalmas történetek forrásai. A borítóik, annak az anyaga és mintája, a lapok patinája. Különösen, ha egy-két antikváriumból beszerzett darabot kombinálunk pár új szerzeménnyel. Egy-egy régi könyv a nagymamád polcáról, pár nyaraláson beszerzett darab, könyvek a gyermekkorodból, amikből még anyukád olvasott neked, ezek mind-mind ott állhatnak egymás mellett. Csakúgy, mint ebben a dán kávézóban. 

természetes otthonok - könyv

9. Egy "sarok", ahova elvonulhatsz

A természetes otthon, nyugodt. Egy nyugodt, higgadt, otthonos belső térben pedig van egy kuckós sarok, egy kényelmes ülőhellyel, puha párnával és takaróval. Lehet ez egy ablakfülke, vagy egy könyvespolc melletti rész, de ha nincs más hely, egy, a konvenciókhoz nem ragaszkodó hintaszék vagy babzsák segítségével is nagyszerű helyet teremthetsz a begubózásra. Használj szőnyegeket, puha takarókat sok nagy, kényelmes párnát, akár egyszerűen a földre ledobva. A fa stokik kis lepakoló asztalként is használhatóak mellettük. A képen egyébként az Alma Nomad Bakery tulajdonosának a képét láthatjátok (@thegipsybaker). Tökéletes példája nem csak az elvonulós sarokra, hanem a növények és a természetes anyagok használatára. De Timi egészen elképesztően jó érzékkel tudja kombinálni a régi darabokat is az újakkal, mint például ezt a vintage rattan széket, amit nálunk szerzett be. (igen, ez itt a reklám helye :-)). De a sasszeműek kiszúrhatták az ablakpárkány alatt megbúvó lemezjátszót is, ami egyből átvezet az utolsó tippünkhöz a természetes otthonok kapcsán. 

természetes otthon - Alma Bakery tulajdonosának a lakása


10. Zene

Kicsit kakukktojásnak tűnik, igaz? Pedig szerintem nem. Egyszerűen csak azt szeretném vele jelezni, hogy a természetes otthon szerintem nem csak a szemnek, hanem a többi érzékszervnek is küld ingereket. A zene, és egy kis zenesarok kialakítása erre az egyik legkézenfekvőbb megoldás. A megszólaló muzsika azonnal üzenetet küld a léleknek és az elmének..."itt az ideje kiszállni a napi rohanásból". Nálunk otthon két hangforrás van, erre hoztam nektek kép inspirációs képet is. Az egyiken egy bakelit lemezjátszót láttok a sarokban, régi ládákon elhelyezve, a másikon pedig egy igazán szexi, kompakt darabot, egy Libratone kihangosítót. Ha valakinek kedve lenne beszerezni bármelyiket, leírom melyik a mi két kedvenc márkánk: új gyártású bakelit lejátszóra: C L O S L E Y,  és L I B R A T O N E, ha netán bluetooth-ra és digitálisra vágynátok. (Nálunk egyébként egy ilyen szól az üzletben).

természetes otthonok - zene - by doitbutdoitnow
Libratone hangszóró

u.i. Aki nem olvasta volna az első részét a cikknek, az itt találja.

Még több képet és inspirációt találtok a PaUZa Pinteresten oldalán! Katt ide!

Ha tetszett a cikkünk iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy elsőként értesülj a legújabb blog bejegyzésekről!

u.i. A fenti képeket kivétel nélkül megtalálod a Pauza Pinterest mappájában. A képeket nagy részét nem mi készítettük. További inspirációért érdemes követni őket instagramon: @gipsybaker ; @thymka ; @gillianstevens; @fleurrell, @doitbutdoitnow, @deux5 ; @happyinteriorblog

Szép napot!  
Xxx

Évi