Pauza tanácsa
Ezt az egyedülálló kamillát a Hortobágy érintetlen pusztáin gyűjtötték és a magyar Zhao Zhou márkától érkezik hozzánk. Gémeskutak, szürkemarha csordák, délibábos nyári napok, vágtázó vadlovak és a végeláthatlan pusztaság amerre szem ellát; ez a vadon nőtt kamilla hazája. A vadon szedett hortobágyi kamillavirágzat 2012 óta eredetvédett.
Zhao Zhou az alábbi elkészítést javasolja a kamilla tea mellé:
Mennyiség: 4 gramm tea 300 ml vízhez
Vízhőmérséklet: 90-95ºC. Friss forrásvízből, ásványvízből vagy szűrt vízből
Felöntési idő: 150 másodperc
Felöntések száma: 2-3x
KÉSZÍTŐRŐL
Gábor és Péter, a Zhao Zhou márka alapítói azóta ismerik egymást, amióta a kilencvenes évek elején megkezdték tanulmányaikat Pekingben. Péter kínai gyógyászatot tanult, azóta is Kínában él, a hagyományos kínai és tibeti gyógyászat világában, a meditációban és a puerben mélyült el. Gábor közgazdaságtant és 2010 környékén, tizenhat borkereskedelemben eltöltött év után fedezte fel újra a teák világát, amikor is megkóstolt egy ötven-hatvan éves puert.
Jelenleg még a tanulási folyamat elején járunk, különböző régiók teáit kóstoljuk, ismerkedünk a különböző teakészítési eljárásokkal. Mindig arra törekszünk, hogy ízletes, hosszú utóízzel rendelkező teákat találjunk. Számunkra az utóíz nem ér véget a szájban, vagy a torokban, hanem átjárja minden sejtünket, energiacsatornánkat, amíg végül meg nem tapasztalunk valami megnyugtató és éles, szavakkal megfogalmazhatatlan élményt.
Puer teák kóstolása közben elérkezik egy pont, amikor már csak a testünk képes érezni és megkülönböztetni a teákat, megállapítani a teafa életkorát, és megfejteni az íz mögött rejlő üzenetet. Mindenkit arra szeretnénk inspirálni, hogy kóstoljanak puert és közben hallgassanak a testükre, érzeteikre. Egy szép új világ ismerszik meg.
Sokféle teát megkóstoltunk már, de még mindig kutatjuk és elemezzük a hatásokat és a teák hangulatait, üzenetét. Lehet az egy érett fehér tea, vagy egy kellemes, hosszú lecsengésű himalájai kézműves tea, ha megérint bennünket, akkor beszerezzük és bemutatjuk.