Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Hortobágyi kamilla tea, Zhao Zhou

2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)

Nincs raktáron

Ha szeretnél emailt kapni amikor újra elérhető, akkor kérlek add meg 
az email címed és mi értesítünk!

Vadon termett, kézzel szedett kamilla, méghozzá a Hortobágyról, ami 2012 óta eredetvédett hungaricum (“Alföldi vadontermő kamillavirág” néven). Koffeinmentes gyógynövény forrázat. Kóstolása igazi élmény. A tea 50 gramm Zhao Zhou kamilla teát tartalmaz. Papír zacskóban érkezik.

Raktárkészlet 1: Elfogyott
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

Ezt az egyedülálló kamillát a Hortobágy érintetlen pusztáin gyűjtötték és a magyar Zhao Zhou márkától érkezik hozzánk. Gémeskutak, szürkemarha csordák, délibábos nyári napok, vágtázó vadlovak és a végeláthatlan pusztaság amerre szem ellát; ez a vadon nőtt kamilla hazája. A vadon szedett hortobágyi kamillavirágzat 2012 óta eredetvédett.

Zhao Zhou az alábbi elkészítést javasolja a kamilla tea mellé:

Mennyiség: 4 gramm tea 300 ml vízhez
Vízhőmérséklet: 90-95ºC. Friss forrásvízből, ásványvízből vagy szűrt vízből
Felöntési idő: 150 másodperc
Felöntések száma: 2-3x

KÉSZÍTŐRŐL

Gábor és Péter, a Zhao Zhou márka alapítói azóta ismerik egymást, amióta a kilencvenes évek elején megkezdték tanulmányaikat Pekingben. Péter kínai gyógyászatot tanult, azóta is Kínában él, a hagyományos kínai és tibeti gyógyászat világában, a meditációban és a puerben mélyült el. Gábor közgazdaságtant és 2010 környékén, tizenhat borkereskedelemben eltöltött év után fedezte fel újra a teák világát, amikor is megkóstolt egy ötven-hatvan éves puert.

Jelenleg még a tanulási folyamat elején járunk, különböző régiók teáit kóstoljuk, ismerkedünk a különböző teakészítési eljárásokkal. Mindig arra törekszünk, hogy ízletes, hosszú utóízzel rendelkező teákat találjunk. Számunkra az utóíz nem ér véget a szájban, vagy a torokban, hanem átjárja minden sejtünket, energiacsatornánkat, amíg végül meg nem tapasztalunk valami megnyugtató és éles, szavakkal megfogalmazhatatlan élményt.

Puer teák kóstolása közben elérkezik egy pont, amikor már csak a testünk képes érezni és megkülönböztetni a teákat, megállapítani a teafa életkorát, és megfejteni az íz mögött rejlő üzenetet. Mindenkit arra szeretnénk inspirálni, hogy kóstoljanak puert és közben hallgassanak a testükre, érzeteikre. Egy szép új világ ismerszik meg.

Sokféle teát megkóstoltunk már, de még mindig kutatjuk és elemezzük a hatásokat és a teák hangulatait, üzenetét. Lehet az egy érett fehér tea, vagy egy kellemes, hosszú lecsengésű himalájai kézműves tea, ha megérint bennünket, akkor beszerezzük és bemutatjuk.