Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Borotvapamacs, 2015, FINEST BADGER

19.500 Ft (15.354 Ft + ÁFA)

Semogue prémium borotvapamacs a hagyományos borotválkozás rajongóinak. Kiváló a vízmegtartó képessége, finom a bőrhöz, a legkönnyebb fele a borotvakrémet/szappant a megfelelő állagúra felverni. A Portugáliában alapított Semogue 1955 óta gyárt borotvapamacsokat. Termékeik mögött több évtizedes hagyomány és tapasztalat áll. Ez a modell fa fogantyúval és borz sörtével készült. Jobban megfogja a vizet, finomabb a bőrhöz és könnyebb vele a borotvakrémet/szappant a megfelelő állagúra felverni. Magassága 114mm, amelyből a loft (a sörték hosszát jelöli, a tőtől a pamacs tetejéig): 55mm. Gyűrű: 22mm.

A hagyományos borotválkozás többi kellékét az alábbi linken éred el. 

Kedvencekhez

Pauza tanácsa

A borotvahab a legfontosabb része a minőségi borotválkozásnak. Ha kézzel viszed fel az arcodra a szappanhabot, az nem emeli meg úgy a szőrszálakat, mintha egy pamacsos előkészítés, az elhalt hámsejtek pedig az arcon maradnak és útban lesznek a borotválás közben. Ez a pamacs jól tartja a vizet, hogy könnyű legyen vele felverni a szappanhabot a megfelelő állagúra. Használat után öblítsd ki a kefe részt tiszta vízzel. A borotvapamacsot a legjobb fejjel lefelé tárolni, hogy használat után kicsöpögjön belőle e nedvesség.

KÉSZÍTŐRŐL

​António Augusto da Cruz lisszaboni kereskedő már régóta keresett egy tapasztalt borotva pamacs készítőt, aki keféket tudna készíteni saját Excelsior márkájához. Egy nap Portugália északi részén találkozott Francisco dos Santos Gomesszal, aki elfogadta az ajánlatot azzal a feltétellel, hogy Gomes nem csak az Excelsior számára gyárt, hanem más külsővel, saját nevén – Semogue, azaz Gomes visszafelé – is eladhat pamacsokat. 1955 óta az Excelsior az ország déli részén, a Semogue pedig északon árul, így nem álltak egymás útjában. Végül 20 évvel később Gomes átvette a partnercéget, bevette maga mellé a fiát, és kibővítette a céget, amely ma is családi kézben van. A gyártást továbbra is (jelenleg öt) tapasztalt borotva pamacs készítő végzi a Semogue műhelyében.