Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Borotvapamacs, 1520

5.900 Ft (4.646 Ft + ÁFA)

Kicsoda Mr. Gomez és a családja által alapított Semogue márka? Egy portugál borotvapamacs készítő kisvállalkozás. Nemzetközi mércével mérve meglehetősen szerény életet éltek. Ám ez az elmúlt években megváltozott. A hagyományos borotválkozás ugyanis újra kezd életre kelni. A készítő jó hírneve külföldre, így hozzánk is eljutott. A márka kedvelői fórumot is alapítottak, a „Semogue Owners Club”-t, hogy eszmét cseréljenek a termékekről. Ez a disznósörtéből készült alternatíva olcsóbb és kezdőknek kiváló választás. 

A borotvapamacs magassága 100mm, amelyből a pamacs magassága 50mm.
Festett fából és disznószőrből készülnek, alumínium gyűrűvel. Portugáliában készül. A hagyományos borotválkozás többi kellékét az alábbi linken éred el. 

Menny.:db

Termék jellemzők

MIÉRT FONTOS A BOROTVAPAMACS HASZNÁLATA? Alaposabb és simább eredményt érhetsz el borotválkozáskor. Olyan dolgokra képes, amit simán az ujjaiddal nem tudsz megcsinálni. Egy jó tartású pamacs megmozgatja és felpuhítja a szőrszálakat vágás előtt. Ha kézzel viszed fel az arcodra a szappanhabot, az nem emeli meg úgy a szőrszálakat, mintha egy pamacsos előkészítés, az elhalt hámsejtek pedig az arcon maradnak és útban lesznek a borotválás közben. Nulladik lépésként tehát eltávolíthatod vele az elhalt hámsejteket az arcbőrödről. A borotvapamacs legfontosabb dolga, hogy dús szappanhabot képezzen, ahogy levegőt kever a borotvakrémbe vagy szappanba. Egy minőségi pamacsnak jó a vízmegtartó képessége, hogy könnyű fele felverni a megfelelő állagúra szappanhabot és azt egyenletesen felvinni a kívánt felületre. A szappan/hab szerepe, hogy síkosítsa és ápolja az arcbőrt, ami így felkészülten várja a borotválást. Ha megfelelően csinálod, akkor a borotvahabon karcolások nélkül, simán fog siklani a borotvapengéd és bőrirritációtól is kevésbé kell tartanod.

Pauza tanácsa

A borotvakefék sokáig csak borzszőrből készültek. Mai napig ez a szőr képes a legfinomabb és legkrémesebb habot készíteni a borotvaszappanokból. Ez a disznósörtéből készült alternatíva olcsóbb és kezdőknek kiváló választás. Ez is tud hatékony lenni. Különösen akkor, ha a használat előtt pár percre langyos vízbe áztatod. Ettől a szőr rugalmasabb lesz. Ezután egyszerűen rázd ki az ecsetből a vizet és máris indulhat a szappan habosítása. Használat után öblítsd ki a kefe részt tiszta vízzel.

 

KÉSZÍTŐRŐL

​António Augusto da Cruz lisszaboni kereskedő már régóta keresett egy tapasztalt borotva pamacs készítőt, aki keféket tudna készíteni saját Excelsior márkájához. Egy nap Portugália északi részén találkozott Francisco dos Santos Gomesszal, aki elfogadta az ajánlatot azzal a feltétellel, hogy Gomes nem csak az Excelsior számára gyárt, hanem más külsővel, saját nevén – Semogue, azaz Gomes visszafelé – is eladhat pamacsokat. 1955 óta az Excelsior az ország déli részén, a Semogue pedig északon árul, így nem álltak egymás útjában. Végül 20 évvel később Gomes átvette a partnercéget, bevette maga mellé a fiát, és kibővítette a céget, amely ma is családi kézben van. A gyártást továbbra is (jelenleg öt) tapasztalt borotva pamacs készítő végzi a Semogue műhelyében.

Kapcsolódó termékek

BŐRÁPOLÁS
16.500 Ft (12.992 Ft + ÁFA)
BŐRÁPOLÁS
13.900 Ft (10.945 Ft + ÁFA)
BŐRÁPOLÁS
11.500 Ft (9.055 Ft + ÁFA)
FÜRDŐ
2.400 Ft (1.890 Ft + ÁFA)
FÜRDŐ
2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)
FÜRDŐ
13.500 Ft (10.630 Ft + ÁFA)
BŐRÁPOLÁS
1.200 Ft (945 Ft + ÁFA)