Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Egyszerű, szép fürdőszobák

Kedvenc fürdőszobáink következnek. A vintage, rusztikus fürdőszobától kezdve, az egyszerűn és modernen át a városi nomádig. Városi nomád stílus = egy kissé bohém stílus modern, de mégis retro elemekkel megfűszerezve, sokszor rengeteg és még annál is több növénnyel kiegészítőként. Inspirációnak szánjuk a lelkileg feltöltő szép fürdőszobához. Elsősorban képekben és egy kevés szöveggel. 

Mit szeretek bennük? 

Nem ragaszkodnak a csempéhez

Óóó, ha valaki, én biztos könnyen el tudnék szakadni a padlótól plafonig csempézéstől. Csak olyan helyre raknák csempét, ahol feltétlenül szükség van rá. Pl. - mint itt a képen - a zuhanykabinba és esetleg, de nem feltétlenül a mosdóhoz. Csempét kiegészítendő pedig erre a célra kifejlesztett festéket használnék. Tisztíthatóak, bizonyos mértékig vízállóak és bármikor könnyen átfesthetőek. 

egyszerű, szép fürdőszobák

Másik kedvencem a lambéria. Ezen a képen mutatok egy, a fallal azonos színre festettet. Szép, dekoratív, könnyen kezelhető. Nem, nem penészedik, hiszen a fát minden esetben felületkezelik.

egyszerű, szép fürdőszobák

De ha már csempe, biztos, hogy kézzel készült, magas fényű csempét (mint a képen)...vagy egyszínű, retro (mid-century) csempét használnék az 50-es, 60-as évek formavilágával.

egyszerű, szép fürdőszobák

A képen egy norvég jóízlésre hoztam példát. 3, számunkra szerethető eleme: szeletelt beton tégla, mint hidegburkolat, de ez is csak a szükséges helyeken, nem padlótól plafonig mindenhol. Másik a fekete szaniterek. Ennek a fürdőnek mégis a legszebb eleme számomra az égetett fa ajtó. Igen, nem festett, hanem égetett. Az üzletben van nálunk egy fekete polc, azt is így kezeltük. Csodaszép a látványa és a tapintása...és nem, nem fog. "Az égetéssel a faanyag élettartama megtöbbszöröződik (kb. 80-100 évre hosszabodik), a shou sugi ban (vagy másnéven yakisugi) módszerrel kezelt fa ellenáll az időjárás viszontagságainak (tűz-, víz- és UV-álló), sőt az élősködők sem jelentenek rá veszélyt." Fürdőszobába tehát ideális választás lehet.
egyszerű, szép fürdőszoba ötletek

Égetett fa ajtó, kő mosdó, vintage tükör, vörösréz lámpa függeszték, török törölközők, mosható fa- és papírtároló, természetes alapanyagú kefék és szivacs.

egyszerű, szép fürdőszoba ötletek

Nem csak dedikáltan fürdőszobai kiegészítőket használnak

A következő képekben egy a közös: nem csak dedikáltan fürdőszobai kiegészítőket használnak. A nagy fürdőszobásoknál lehet ez egy fotel, másoknál egy sima függöny vagy merészen egy szobai szőnyeget, fürdőszoba szőnyeg helyett. Máris otthonosabb, melegebb, barátságosabb. A képen a szívünknek kedves elem: aranyozott (barokk) tükör, kiegészítőként pedig rengeteg kerámia.

egyszerű, szép fürdőszobák

Festmények? Festmények. A fürdőben. 

egyszerű, szép fürdőszobák

Természetes kefék, krémek, szappanok és török törölköző. Nem roskadoznak a polcok műanyag flakonoktól.

egyszerű, szép fürdőszobák

Sötét színek, mint alapszín 

Szokás mondani, hogy a sötét helyiségbe csak világos színt lehet festeni. Szerintem ez nem biztos, hogy megállja a helyét. Még egy ablak nélküli, természetes fényt nélkülöző fürdőszoba sem fog semmivel sem nagyobbnak vagy tágasabbnak hatni egy fehér, vagy bármilyen világos színtől! Saját tapasztalat, mert sokáig volt ilyen fürdőm: a fehér fürdő, az állandó mesterséges fénytől csak még nyomorúságosabbnak hat. Imádom a lenti képen ezt a karakteres, viszonylag sötét színt. Már-már drámai. A sötét fal elnyeli a fényt, cserébe viszont az előtte kiegészítőnek használt vázák, edények, a tükör kerete és a többi arany és fehér színű kiegészítő visszaveri a fény színét. Ettől lesz utánozhatatlan hangulata. 

egyszerű, szép fürdőszobák

Olyan kiegészítőket használnak, amit nem kell eldugni 

Az egyik amit szeretek a szappanokban és a természetes kozmetikumokban, hogy nem feltétlenül kell őket eldugni. Hiába költ az ember ugyanis sokat az alapokra, ha a fürdőszobában végül szem előtt lesz minden - az összes sampon, kence-fice, tusfürdő csúnya műanyag flakonja vagy éppen a gépészet. Nos, ugyanis ezektől bizony az összhatás rendezetlen és olcsó lesz. Legalább egy zárt szekrény vagy valamilyen tároló alkalmatosság kelleni fog, hogy el tudd majd dugd a sok-sok mindenfélét, ami alapvetően nem kedves a szemnek. 

egyszerű, szép fürdőszobák

Ezen a két képen fent és lent, ezekre látunk példákat. A régi fürdőszobai kisszekrény, vagy a mosdó alját eltakaró molino vászonból varrt kis 'mosdószoknya' és a fenti képen lévő, megint más stílusú rétegelt lemezből készült szekrény mind-mind erre példa.

egyszerű, szép fürdőszobák

Stílusok keverése, a régi és az új kombinációja

A vintage szereti a természetes anyagokat és textúrákat, de legfőképp az újragondolt tárgyakat. Az újrahasznosítás nagyon fontos stílusjegye. A képen épp egy régi ablakkeretet látunk térelválasztóként használatban. A régi dolgokat többféleképpen lehet harmonizálni a mai modern világgal. Nem csak vintage, koros tárgyakat használhatunk, hanem olyan régi formákat, amiket megőrzött a jelenkor és most újonnan is készítik.  Bárhogy is, de a régi és a modern kombinációjából bizony születhetnek izgalmas dolgok. Egészen különleges és elegáns az a hangulat, amit az effajta terek hordoznak magukkal. Nézzük, mit is jelent ez egy fürdőszobánál: szabadon álló kád, felújított régebbi bútorok, hagyományos csaptelepek, festmények használata, barokk tükrök, nyitott polcok, vagy épp az eredetileg kertben, udvaron használt zománcozott falikút. 

Apropó szem előtt és apropó 'gépészet', csövek és csaptelep. Ha már valamit nem tudsz eltakarni, játssz rá vagy nincs pénz a kiszemelt csaptelepre, akkor készíttesd el magad. Itt is igaz: a stílusok keveredéséből egész jó dolgok sülhetnek ki. Lásd a képen a sima, mindenhol kapható vörösréz csőből hajlított, kézzel készült csaptelepeket. Pénztárcabarát megoldás és saját tapasztalatból mondom, hogy működik és élhető. Talán már meséltem, de nálunk az üzletben is ilyen csaptelepet készítettünk. Ha erre jártok, lessétek meg nyugodtan! Csak egy vállalkozó szellemű vízszerelő kell hozzá, aki viszonylag könnyen meg tudja csinálni. 

egyszerű, szép fürdőszobák

egyszerű, szép fürdőszobák

A részletekben rejlő stílus

Ne felejtsük el a részleteket! Egy kép a falon (miért ne?), egy gyönyörű váza, benne frissen virág, török törölközők, vidám kiegészítők, mint pl. a wc papír tartóként használt cekker és a növények. Ezek sokat adnak hozzá a komfortérzetünkhöz, ne becsüljük alá őket! Ettől lesz a fürdőszoba fürdő-szoba. 

egyszerű, szép fürdőszobák

Nézz körül nálunk itt a webshopon. Találsz fürdőszobai kiegészítőket, vagy épp olyan, nem célzottan fürdőszobai kiegészítőket, amiket a fenti inspiráció alapján bátran használhatsz itt is, ott is: pl. kerámiákat, virágcserepeket. 

Ha pedig tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről! Megtalálsz minket Facebookon , Instagramon és Pinteresten is, ahol további inspiráló képet gyűjtöttünk össze nektek, nem csak fürdőszoba kategóriában.

Xxx, Évi

A fent látott képeket nem mi készítettük. Pontos forrásukat megtaláljátok a Pauza Pinterest / Bathroom mappájában. 

Blog cikk megosztás

blog comments powered by Disqus