Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

RIESS fekete zománc lábas

21.000 Ft (16.535 Ft + ÁFA)

Nincs raktáron

Ha szeretnél emailt kapni amikor újra elérhető, akkor kérlek add meg 
az email címed és mi értesítünk!

Ez prémium zománc vas lábas fazék, az 1550 óta működő osztrák RIESS cégtől érkezik. Különlegesen erős acél vázzal és zománc bevonattal rendelkeznek a még jobb főzési eredmény érdekében. Masszívak, a kemény hőhatásokat is könnyedén veszik. Kívül mélyfekete, belül fehéres, enyhén szürkébe hajló felülettel. Az egy-két fős főzéstől a nagyobb, családi méretig. Antiallergén, természetes anyagokból készült. Karc és kopásálló. Minden típusú tűzhelyen használható, beleértve az indukcióst is. Az ár 1db lábast tartalmaz a választott méretben. Fedővel együtt érkezik.

MÉRETEI: 
Ø 16 cm. Űrtartalom: 1l. Leginkább 1, max 2 személynek elegendő.

Raktárkészlet 1: Elfogyott
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

A RIESS edények népszerűségének számos oka van. A TARTÓSSÁG ÉS A PRÉMIUM MINŐSÉG AZ EGYIK.
Magas minőségű acél alapanyaggal dolgoznak, ezért is olyan robosztusak és nehezek a RIESS edények. Ettől és a szintén különlegesen erős zománc bevonattól lesznek rendkívül tartósak és hosszú élettartamúak az edényeik.
A MÁSIK amit sokan visszajeleztetek már nekünk az edények kapcsán, AZ ÉTELEK FINOMABB ÍZE.
Ez egészen egyszerűen azért lehet, mert a robosztus fém váz és az erős zománc bevonat segít egyenletesen elosztani a hőt az edény felületén, ezáltal megakadályozva a pontszerű túlmelegedést vagy a hideg foltokat. Ez lehetővé teszi az ételek egyenletes főzését, megőrzi a hozzávalók természetes ízét és csökkenti a leégés vagy a túlsütés kockázatát.
Egy érvet emelnék még ki a RIESS edények mellett. AZ EGÉSZSÉGES FŐZÉS.
A zománc bevonatuk nem tartalmaz toxikus anyagokat, például PFOA-t vagy PTFE-t, amelyeket más tapadásmentes bevonatokban használnak. Ez azt jelenti, hogy az ételek főzése során nem oldódnak ki káros anyagok a táplálékba. 

Pauza tanácsa

HOGYAN HASZNÁLD A RIESS EDÉNYEIDET?
A zománcos edények a vasmagnak köszönhetően nagyon gyorsan felmelegszenek, és kiválóan tárolják a hőt. Íme néhány hasznos tanács a használatukhoz:

  1. Bármilyen tűzhelyen használhatod: indukciós, gáz, kerámia, elektromos, bármilyen sütő. 
  2. Soha ne melegítsd az edényt üresen. Lassan, fokozatosan melegítsd fel, soha ne a maximum hőforrást használj indulásnak, vagy a BOOST funkciót indukción.
  3. Mivel nagyon jó az edények hőmegtartó képessége, kapcsold le nyugodtan a hőforrást 5-10 perccel a főzés vége előtt, így a tárolt hőt is felhasználhatod és biztosan nem készül túl az ételed.


HOGYAN TISZTÍTSD A ZOMÁNC EDÉNYEIDET?
Mosogatógépbe is rakhatod, de mi mégis a kézi mosogatást javasoljuk, mivel az a tapasztalatunk, hogy a mosogató gépben történő tisztítással sokszor fényét veszti az edény. Makacsabb ételmaradékok esetén önts a legégett zománc edényeidbe meleg (soha nem hideg) vizet és tegyél hozzá egy kevés mosogatószert, esetleg ha van otthon fekete szappan, az is tökéletes. Hagyd ázni a legégést pár percet majd keféld át. Ne használj drótkefét, durva acélszivacsot, a homok tartalmú súrolószert. Ha nagyon nagy a baj, fel is melegítheted a szappanos vizet a főzőlapon, gázon. A forró víz segíteni fog, hogy a legmakacsabb szennyeződések is könnyen lejöjjenek. Mosogatógépbe is rakhatod, de mi mégis kézi mosogatást javaslunk, mivel az a tapasztalatunk, hogy a mosogató gépben történő tisztítással sokszor fényét veszti az edény, a mosogató gépben használt tablettától függően.

KÉSZÍTŐRŐL

Az 1550 óta működő osztrák vállalkozás 1922-ben specializálódott a legjobb minőségű zománcozott konyhai vas edények termékek gyártására. A kilencedik generációs RIESS cég ma is családi tulajdonban van és a gyártás ma is Ausztriában történik. A gyártási folyamatot az Ybbs folyó mentén elhelyezett saját vízerőművek zöld energiája hajtja, amelyek 1926 óta biztosítják az áramtermelést. A keletkezett extra energiát pedig a villamosenergia hálózatba táplálják vissza, így a RIESS gyártási folyamata mára teljesen karbon semleges. A munkafolyamat csak félig gépesített, a zománcozás zömében a mai napig kézzel történik. Minden termék mögött 40 munkafolyamat rejlik és nagyon szigorú minőségellenőrzési folyamaton mennek keresztül a már elkészült konyhai segítők.

Videó