Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

RIESS fekete zománc lábas

23.500 Ft (18.504 Ft + ÁFA)

Ez prémium zománc vas lábas fazék, az 1550 óta működő osztrák RIESS cégtől érkezik. Különlegesen erős acél vázzal és zománc bevonattal rendelkeznek a még jobb főzési eredmény érdekében. Masszívak, a kemény hőhatásokat is könnyedén veszik. Kívül mélyfekete, belül fehéres, enyhén szürkébe hajló felülettel. Az egy-két fős főzéstől a nagyobb, családi méretig. Antiallergén, természetes anyagokból készült. Karc és kopásálló. Minden típusú tűzhelyen használható, beleértve az indukcióst is. Az ár 1db lábast tartalmaz a választott méretben. Fedővel együtt érkezik.

MÉRETEK: 
Ø 20 cm. Űrt.: 2 L. 3-4 személynek elegendő étel elkészítéséhez.

Raktárkészlet 1: 1 db raktáron
Méret
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

A RIESS edények népszerűségének számos oka van. A TARTÓSSÁG ÉS A PRÉMIUM MINŐSÉG AZ EGYIK.
Magas minőségű acél alapanyaggal dolgoznak, ezért is olyan robosztusak és nehezek a RIESS edények. Ettől és a szintén különlegesen erős zománc bevonattól lesznek rendkívül tartósak és hosszú élettartamúak az edényeik.
A MÁSIK amit sokan visszajeleztetek már nekünk az edények kapcsán, AZ ÉTELEK FINOMABB ÍZE.
Ez egészen egyszerűen azért lehet, mert a robosztus fém váz és az erős zománc bevonat segít egyenletesen elosztani a hőt az edény felületén, ezáltal megakadályozva a pontszerű túlmelegedést vagy a hideg foltokat. Ez lehetővé teszi az ételek egyenletes főzését, megőrzi a hozzávalók természetes ízét és csökkenti a leégés vagy a túlsütés kockázatát.
Egy érvet emelnék még ki a RIESS edények mellett. AZ EGÉSZSÉGES FŐZÉS.
A zománc bevonatuk nem tartalmaz toxikus anyagokat, például PFOA-t vagy PTFE-t, amelyeket más tapadásmentes bevonatokban használnak. Ez azt jelenti, hogy az ételek főzése során nem oldódnak ki káros anyagok a táplálékba. 

Pauza tanácsa

HOGYAN HASZNÁLD A RIESS EDÉNYEIDET?
A zománcos edények a vasmagnak köszönhetően nagyon gyorsan felmelegszenek, és kiválóan tárolják a hőt. Íme néhány hasznos tanács a használatukhoz:

  1. Bármilyen tűzhelyen használhatod: indukciós, gáz, kerámia, elektromos, bármilyen sütő. 
  2. Soha ne melegítsd az edényt üresen.
  3. Lassan, fokozatosan melegítsd fel, soha ne a maximum hőforrást használj indulásnak, vagy a BOOST funkciót indukción.
  4. Mivel nagyon jó az edények hőmegtartó képessége, kapcsold le nyugodtan a hőforrást 5-10 perccel a főzés vége előtt, így a tárolt hőt is felhasználhatod és biztosan nem készül túl az ételed.

HOGYAN TISZTÍTSD A ZOMÁNC EDÉNYEIDET?
Mosogatógépbe is rakhatod, de mi mégis a kézi mosogatást javasoljuk, mivel az a tapasztalatunk, hogy a mosogató gépben történő tisztítással sokszor fényét veszti az edény. Makacsabb ételmaradékok esetén önts a legégett zománc edényeidbe meleg (soha nem hideg) vizet és tegyél hozzá egy kevés mosogatószert, esetleg ha van otthon fekete szappan, az is tökéletes. Hagyd ázni a legégést pár percet majd keféld át. Ne használj drótkefét, durva acélszivacsot, a homok tartalmú súrolószert. Ha nagyon nagy a baj, fel is melegítheted a szappanos vizet a főzőlapon, gázon. A forró víz segíteni fog, hogy a legmakacsabb szennyeződések is könnyen lejöjjenek. Mosogatógépbe is rakhatod, de mi mégis kézi mosogatást javaslunk, mivel az a tapasztalatunk, hogy a mosogató gépben történő tisztítással sokszor fényét veszti az edény, a mosogató gépben használt tablettától függően.

KÉSZÍTŐRŐL

Az 1550 óta működő osztrák vállalkozás 1922-ben specializálódott a legjobb minőségű zománcozott konyhai vas edények termékek gyártására. A kilencedik generációs RIESS cég ma is családi tulajdonban van és a gyártás ma is Ausztriában történik. A gyártási folyamatot az Ybbs folyó mentén elhelyezett saját vízerőművek zöld energiája hajtja, amelyek 1926 óta biztosítják az áramtermelést. A keletkezett extra energiát pedig a villamosenergia hálózatba táplálják vissza, így a RIESS gyártási folyamata mára teljesen karbon semleges. A munkafolyamat csak félig gépesített, a zománcozás zömében a mai napig kézzel történik. Minden termék mögött 40 munkafolyamat rejlik és nagyon szigorú minőségellenőrzési folyamaton mennek keresztül a már elkészült konyhai segítők.

Videó