Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

RIESS fehér leveses fazék, 6L

43.500 Ft (34.252 Ft + ÁFA)

Fehér színű zománc leveses fazék 6 literes űrtartalommal az osztrák prémium edények gyártójától, a RIESS márkától. Kívül-belül fehér, robosztus króm széllel. Az edények zománcozottak, vagyis az acél vázat magas hőmérsékleten üveggel olvasztják össze. Bevonatuk nem tartalmaz toxikus anyagokat, például PFOA-t vagy PTFE-t, amelyeket más tapadásmentes bevonatokban használnak. Ez azt jelenti, hogy az ételek főzése során nem oldódnak ki káros anyagok a táplálékba. Minden típusú tűzhelyen használhatók (gáz, elektromos, kerámia, indukciós). A fazék fedővel együtt érkezik. 

MÉRET: 
Ø 22 cm. Űrtartalom: 6 L. 

Raktárkészlet 1: 2 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

A RIESS edények népszerűségének számos oka van. A TARTÓSSÁG ÉS A PRÉMIUM MINŐSÉG AZ EGYIK.
Magas minőségű acél alapanyaggal dolgoznak, ezért is olyan robosztusak és nehezek a RIESS edények. Ettől és a szintén különlegesen erős zománc bevonattól lesznek rendkívül tartósak és hosszú élettartamúak az edényeik.
A MÁSIK amit sokan visszajeleztetek már nekünk az edények kapcsán, AZ ÉTELEK FINOMABB ÍZE.
Ez egészen egyszerűen azért lehet, mert a robosztus fém váz és az erős zománc bevonat segít egyenletesen elosztani a hőt az edény felületén, ezáltal megakadályozva a pontszerű túlmelegedést vagy a hideg foltokat. Ez lehetővé teszi az ételek egyenletes főzését, megőrzi a hozzávalók természetes ízét és csökkenti a leégés vagy a túlsütés kockázatát.
Egy érvet emelnék még ki a RIESS edények mellett. AZ EGÉSZSÉGES FŐZÉS.
A zománc bevonatuk nem tartalmaz toxikus anyagokat, például PFOA-t vagy PTFE-t, amelyeket más tapadásmentes bevonatokban használnak. Ez azt jelenti, hogy az ételek főzése során nem oldódnak ki káros anyagok a táplálékba. 

Pauza tanácsa

HOGYAN HASZNÁLD A RIESS EDÉNYEIDET?
A zománcos edények a vasmagnak köszönhetően nagyon gyorsan felmelegszenek, és kiválóan tárolják a hőt. Íme néhány hasznos tanács a használatukhoz:

  1. Bármilyen tűzhelyen használhatod: indukciós, gáz, kerámia, elektromos, bármilyen sütő. 
  2. Soha ne melegítsd az edényt üresen. Lassan, fokozatosan melegítsd fel, soha ne a maximum hőforrást használj indulásnak, vagy a BOOST funkciót indukción.
  3. Mivel nagyon jó az edények hőmegtartó képessége, kapcsold le nyugodtan a hőforrást 5-10 perccel a főzés vége előtt, így a tárolt hőt is felhasználhatod és biztosan nem készül túl az ételed.


HOGYAN TISZTÍTSD A ZOMÁNC EDÉNYEIDET?
Mosogatógépbe is rakhatod, de mi mégis a kézi mosogatást javasoljuk. Használhatsz bátran keféket vagy például ezt a vörösréz súrolót, nem fogja bántatni az edény felületét. Makacsabb ételmaradékok esetén önts a legégett zománc edényeidbe meleg (soha nem hideg) vizet és tegyél hozzá egy kevés mosogatószert, esetleg ha van otthon fekete szappan, az is tökéletes. Hagyd ázni a legégést pár percet majd keféld át. Ne használj drótkefét, durva acélszivacsot, a homok tartalmú súrolószert. Ha nagyon nagy a baj, fel is melegítheted a szappanos vizet a főzőlapon, gázon. A forró víz segíteni fog, hogy a legmakacsabb szennyeződések is könnyen lejöjjenek. Mosogatógépbe is rakhatod, de mi mégis kézi mosogatást javaslunk, mivel az a tapasztalatunk, hogy a mosogató gépben történő tisztítással sokszor fényét veszti az edény, attól függően, hogy milyen mosogató tabletta van épp használatban.

KÉSZÍTŐRŐL

Az 1550 óta működő osztrák vállalkozás 1922-ben specializálódott a legjobb minőségű zománcozott konyhai vas edények termékek gyártására. A kilencedik generációs RIESS cég ma is családi tulajdonban van és a gyártás ma is Ausztriában történik. A gyártási folyamatot az Ybbs folyó mentén elhelyezett saját vízerőművek zöld energiája hajtja, amelyek 1926 óta biztosítják az áramtermelést. A keletkezett extra energiát pedig a villamosenergia hálózatba táplálják vissza, így a RIESS gyártási folyamata mára teljesen karbon semleges. A munkafolyamat csak félig gépesített, a zománcozás zömében a mai napig kézzel történik. Minden termék mögött 40 munkafolyamat rejlik és nagyon szigorú minőségellenőrzési folyamaton mennek keresztül a már elkészült konyhai segítők.

Videó