Termék jellemzők
A RIESS edények népszerűségének számos oka van. | A TARTÓSSÁG ÉS A PRÉMIUM MINŐSÉG AZ EGYIK. |
Magas minőségű acél alapanyaggal dolgoznak, ezért is olyan robosztusak és nehezek a RIESS edények. Ettől és a szintén különlegesen erős zománc bevonattól lesznek rendkívül tartósak és hosszú élettartamúak az edényeik. | |
A MÁSIK amit sokan visszajeleztetek már nekünk az edények kapcsán, | AZ ÉTELEK FINOMABB ÍZE. |
Ez egészen egyszerűen azért lehet, mert a robosztus fém váz és az erős zománc bevonat segít egyenletesen elosztani a hőt az edény felületén, ezáltal megakadályozva a pontszerű túlmelegedést vagy a hideg foltokat. Ez lehetővé teszi az ételek egyenletes főzését, megőrzi a hozzávalók természetes ízét és csökkenti a leégés vagy a túlsütés kockázatát. | |
Egy érvet emelnék még ki a RIESS edények mellett. | AZ EGÉSZSÉGES FŐZÉS. |
A zománc bevonatuk nem tartalmaz toxikus anyagokat, például PFOA-t vagy PTFE-t, amelyeket más tapadásmentes bevonatokban használnak. Ez azt jelenti, hogy az ételek főzése során nem oldódnak ki káros anyagok a táplálékba. |
KÉSZÍTŐRŐL
Az 1550 óta működő osztrák vállalkozás 1922-ben specializálódott a legjobb minőségű zománcozott konyhai vas edények termékek gyártására. A kilencedik generációs RIESS cég ma is családi tulajdonban van és a gyártás ma is Ausztriában történik. A gyártási folyamatot az Ybbs folyó mentén elhelyezett saját vízerőművek zöld energiája hajtja, amelyek 1926 óta biztosítják az áramtermelést. A keletkezett extra energiát pedig a villamosenergia hálózatba táplálják vissza, így a RIESS gyártási folyamata mára teljesen karbon semleges. A munkafolyamat csak félig gépesített, a zománcozás zömében a mai napig kézzel történik. Minden termék mögött 40 munkafolyamat rejlik és nagyon szigorú minőségellenőrzési folyamaton mennek keresztül a már elkészült konyhai segítők.