Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

A Pauza saját kerámia kollekciója

Évi
2018. 10. 08. 11:25:17

Nem titkolt szándékunk, hogy hosszú távon továbbnöveljük az itthon gyártott és általunk, vagy egy művésszel közösen tervezett tárgyak arányát a Pauza választékán belül. Ennek az útnak az első állomásához értünk most és örömmel jelentjük be, hogy már elérhetőek az első saját kerámia tányérjaink, melyet Kontor Enikő készített el kizárólag a Pauzának.

Pauza kerámia tányérok

Az egyszerűség, tisztaság, tökéletlenség és a természetesség volt a kulcsszó ezeknél a kézzel készített lapos tányéroknál. Célunk a saját Pauza kerámiákkal az, hogy növeljük az ivás és az evés élvezetét. A kézzel megmunkált kerámia felületének tapintása, az azzal való interakció felér egy meditációval. Szerintünk.

Pauza kerámia tányér

A kerámia egy lenyűgöző dolog számunkra. Imádjuk a textúráját a kezünkben. Azt a végtelen lehetőséget amit az anyag magában rejt. Bár nem vagyunk keramikusok, de még így is igazi öröm volt a saját kollekciónk első darabjainak megalkotása Kontor Enikővel közösen. Kigondolni mit akarunk, kinek szánjuk és miért...együtt gondolkozni egy művésszel rajta, nézni a terveket, az elkészült prototipusokat és megtapintani őket először élőben.

Kontor Enikő alkotás közben  Pauza tányérok

Kontor Enikőt sokan vázáiról ismerik őt, mi is ezzel a munkájával találkoztunk először. Ami leginkább megragadott minket az alkotásaiban az a szerény de mégis egyszerre monumentális formák, rusztikus és patinás felületek, a természetességük és azok a csodálatos földszínek, amivel dolgozik. De mindemellett talán a lelkesedése az, ami még jobban magával ragadó.


Pauza kerámia

Tekintsétek meg az Enikővel közös kollekciónk első darabjait. Kétféle méretű és mintázatú lapos tányérokat készített Enikő. A kisebb tányér 20 cm, a nagyobb 25 cm átmérővel kapható. Mindkét méret kétféle külalakkal érhető el: samottos masszás (pici kavicsos) és sima felületű matt mázzal. Mérettől és színtől függetlenül bármely darab nagyszerűen kombinálható fa tányérjainkkal, textil szalvétáinkkal, és lenvászon tányéralátétünkkel egyszerű, természetes és föld jegyeinek köszönhetően.

Van egy jó hírünk azoknak, akik belátogatnak hozzánk az üzletbe. Enikő odaadta nekünk a tervezési folyamat 1 darabos prototípusait is, így lehetőségetek van ebből is válogatni. Ezeket online nem tettük elérhetővé, mert csak 1 darab van belőlük, de szívesen várunk Titeket hétfő-szombat, 11-19 között a Vitkovics utca 7. szám alatti üzletünkben.

Pauza kerámia tányérok Kontor Enikő kezéből
Kontor Enikő keramikus

Azoknak akik online szeretnének vásárolni, itt érhetőek el tányérjaink.

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről és Pauza hírekről!

Megtalálsz minket Instagramon és Facebookon is.

Xxx, Évi