Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Kézzel készült papír füzér - 5méter

3.990 Ft (3.142 Ft + ÁFA)

Legyen az egy közös ünneplés, szülinapozás vagy csak egy beszélgetős, borozós este, egy ilyen alkalom sem teljes egy kis szívet melengető dekoráció nélkül. Egyébként meg miért ne lehetne minden nap ünnep nap, és lóghatnának ezek a helyes lokta papírból készült füzérek bárhol a lakásban. Pici dobozkát is adunk a füzér mellé, így azt bármikor biztonságosan tárolhatod is, ha épp használaton kívül vannak.

MÉRETEI
5 méter hosszú.

MIBŐL KÉSZÜLT
Lokta papírból.

HOL KÉSZÜLT
Nepálban, ahonnan 'fair trade' kereskedelemmel került hozzánk.

Menny.:db

Termék jellemzők

A lokta növény egy Nepálban őshonos fa fajta, gyakran papírfának is hívják. A belőle készült papír rendkívül tartós és nem látszanak meg rajta az apró ráncok és a behajtás. A növényt a cukornádhoz hasonlóan takarítják be, vagyis a földhöz közel vágják el a növényt a száránál. A lokta fa egyedülálló tulajdonsága lehetővé teszi, hogy a betakarítást követő 4-5 év múlva újranő. A növény levágása és betakarítása valójában nem árt a környezetnek, hanem pont segítségére van az erdő egészséges növekedésének, mivel ha a fát tovább hagyják nőni, elszárad és ezzel megakadályozza az új növény növekedését. Ezáltal a lokta fából készült papír nem okoz sérülést a himalájai erdő érzékeny ökológiai rendszerében. Ezen felül a lokta papír kézzel történő előállítása biztos jövedelemforrás a családoknak és a falu közösségének Nepálban. Azért, hogy ez biztosan így legyen, egy méltányos kereskedelem tanúsítvánnyal rendelkező szervezeten keresztül szerezzük be ezeket a füzéreket.

Pauza tanácsa

Esküvőre, rendezvényekre, otthonra gyerekszobába vagy épp felnőtt terek otthonossá tételére, alkalmakra vagy állandó dekorációra egyaránt alkalmasak. Nálunk a konyhában, az ebédlő asztal felett lóg egy. Imádjuka hangulatát! Egy kis játékosság és öröm, nem csak a szemnek, hanem a léleknek!