Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Pálmalevél kosár

6.900 Ft (5.433 Ft + ÁFA)

Vigyél az otthonodba olyan bútorokat vagy kiegészítőket, amelyek 100%-ban természetes, natúr anyagból vannak! Bármely tárgy az otthonodban, amit a természet ihletett zöld utat ad egy kis PaUZa pillanatnak. Szolid, szép és sokoldalú mindenes lehet a lakásodban ez a pálmafa levélből készített, igazán egyedi kosár. 

MÉRETEI
25cm magas, Ø 20cm. Kézzel font, ezért ebből sincs két egyforma darab.

MIBŐL KÉSZÜLT
Pálmafa leveléből, aminek rostja kivételesen erős és kemény igénybevétel esetén is évekig tart. 

HOL KÉSZÜLT
Falun élő kézművesek Egyiptomban, ősi technika alapján.A kosarak végső külalakjának kialakításában egy dán kisvállalkozással, a Sirocco Livinggel működtünk együtt, akiknek alapító tagjai évekig éltek a Sahara egyik oázisában. Személyes kapcsolataik a mesteremberekkel garantálja, hogy minden egyes kosár mögött büszke és munkájukért megbecsült helyi emberek állnak.

 

Méret:
Menny.:db

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
Tökéletes takaró, játék, újság, friss zöldség és gyümölcs, de még akár tűzifa tárolására is.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

A Sahara sivatag kellős közepén létezik egy kis oázis, a neve Al Gara. Ezen, a buja pálmafákkal övezett és mélyzöld olajbogyó fákkal tarkított kis faluban készülnek a kosaraink. A kosárkészítés itt egy ősi mesterség itt, amelyet a falusban élő emberek tartottak életben és örökítették generációról generációra. Régen a házaik építéséhez használt köveket és agyagot szállítottak benne a házaik építéséhez, manapság főleg datolyát és olajbogyót gyűjtenek benne. A kosarakat a pálmafa (Phoenix Dactylifera) leveléből készítik, amiket évente egyszer takarítanak be, ekkor megnyírják a fákat, hogy azok következő évben még magasabbra nőjenek. Minden kosár elkészítése 3-8 órát vesz igénybe, mérettől és stílustól függően. A levelekből először fonatokat készítenek, amelyeket aztán összevarrnak körkörösen felfelé haladva, így nyerik el végső formájukat.

Kapcsolódó termékek

TÁROLÁS
9.500 Ft
TISZTÍTÁS
4.500 Ft
TÁROLÁS
6.350 Ft