Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Pallares Solsona konyhabárd

37.000 Ft (29.134 Ft + ÁFA)

Nincs raktáron

Ha szeretnél emailt kapni amikor újra elérhető, akkor kérlek add meg 
az email címed és mi értesítünk!

Klasszikus, ívelt pengéjű, téglalap alakú konyhabárd. Igazi nehézsúlyú konyhai segítő. 4 mm-es rozsdamentes acél pengével ellátott bárd, polírozott puszpáng fogantyúval készül. Minden bárd nyele eltérő mintázattal rendelkezik, attól függően, hogy a fa mely részét használja fel épp a mester.
 

MÉRETE: Teljes hossza körülbelül 30 cm, ebből a penge 16,5 cm megerősítéstől a csúcsig. 

KÉSZÜLT: Puszpáng- azaz Buxus sempervirens- fa nyéllel, rozsdamentes acél pengével. Spanyolországban.

Raktárkészlet 1: Elfogyott
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

HOGYAN TISZTÍTSD A KONYHAI BÁRDOT?
A fa nyél miatt a kés tisztításánál kerüljük a mosogatógép használatát. Kézi mosogatást javaslunk és a hosszú vízben áztatást kerüljük.

KÉSZÍTŐRŐL

Pallares Solsona család


A Pallarès család az egyik legfontosabb késmester családok egyike Spanyolországban, és hírnevüket az évek során a magas minőségű kések és a hagyományos gyártási módszerek megőrzésével szerezték meg. Tevékenységüket Catalóniában, Spanyolországban végzik, ahol a késkészítés hagyománya egészen a 16. századig nyúlik vissza. A műhelyük Solsona városában található, ahol az első generáció 1917-ben kezdte el a kések készítését. Ma ők az utolsó fennmaradt késkészítő műhely a régióban, ahol korábban számos hasonló vállalkozás működött. A vállalkozás ma is a Pallarès család tulajdonában van, és a konyhai kések, ollók és más eszközök nagy részét továbbra is többnyire kézzel készítik. David Pallares csapata jelenleg 15 főből áll, és az adminisztratív feladatok mellett ő maga is személyesen részt vesz a kézműves készítésben, megosztva idejét az adminisztráció és a mesterség között.