Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Pallares Solsona élezőrúd, fa nyéllel

6.500 Ft (5.118 Ft + ÁFA)

Az élezőrúd a leggyakrabban használt élkarbantartó eszköz. Nem véletlen a szóhasználat: élkarbantartó, mivel nem élezésre van, új élt nem lehet vele a pengébe tenni. A fenőacéllal a használat során elhajlott, de nem kicsorbult élt egyengetheted ki. Az élezőrudak készítője egy családi kisvállalkozás, a Pallares. 1917 óta gyárt kést a spanyolországi Solsonában, és ma már a család harmadik generációja irányítja. Közel 100 év után továbbra is megingathatatlan elkötelezettségük van a kiváló minőségű éles kések gyártása iránt.
Az ár 1db élezőrudat foglal magába.


MÉRETEI

Élező felület: 20cm. Teljes hossz: 32,5cm.

MIBŐL KÉSZÜLT
Bükkfa nyél és acél test.

HOL KÉSZÜLT
Spanyolország.

Menny.:db

Pauza tanácsa

Az élező rúd "puha acélból" készül, és az él karbantartására szolgál. Az élező rúd és az élező kő funkciója eltérő. Az élező kő használható nagyon rossz állapotban lévő kések élesítésére is, teljesen új él kialakítására is akár, míg az élező rúd csak arra szolgál, hogy a kés még élesebb legyen, esetleg arra, hogy vele eltávolítsd az enyhe egyenetlenséget a kés szélén.

Az élezési módszer minden esetben ugyanaz:

  • Egyik kezeddel markold meg az élezőrúd fogantyú részét a rúd hegyét pedig támaszd egy fa vágódeszkára vagy más csúszásmentes munkalapra.
  • A kés élesítésénél a pengének és az élező rúdnak körülbelül 15-20 fokos szöget kell bezárnia.
  • Élesítéskor ügyelj arra, hogy enyhén és ne túl keményen élesíts.
  • A kés élesítésénél a legjobb, ha a két oldal között váltogatunk.

 

 

Kapcsolódó termékek

KONYHA
18.500 Ft -tól (14.567 Ft + ÁFA)
KONYHA
3.950 Ft (3.110 Ft + ÁFA)
KONYHA
4.900 Ft -tól (3.858 Ft + ÁFA)
KONYHA
4.900 Ft -tól (3.858 Ft + ÁFA)
KONYHA
13.500 Ft (10.630 Ft + ÁFA)