Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Opinel élezőrúd

18.500 Ft (14.567 Ft + ÁFA)

Opinel élezőrúd, ami a leggyakrabban használt élkarbantartó eszköz. Nem véletlen a szóhasználat: élkarbantartó, mivel arra szolgál, hogy a kés még élesebb legyen, új élt nem lehet vele a pengébe tenni. A fenőacéllal a használat során meggyengült, de nem kicsorbult élt egyengetheted ki. Lakozott bükkfából készült fogantyúval és bőrből készült akasztópánttal rendelkezik.

MÉRETE: Élező felület: 25cm. Teljes hossz: 38,5cm.

KÉSZÜLT: bükkfa nyél és acél test, bőr akasztó.

Raktárkészlet 1: 3 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

Az élező rúd "puha acélból" készül, és az él karbantartására szolgál. Az élező rúd és az élező kő funkciója eltérő. Az élező kő használható nagyon rossz állapotban lévő kések élesítésére is, teljesen új él kialakítására is akár, míg az élező rúd csak arra szolgál, hogy a kés még élesebb legyen, esetleg arra, hogy vele eltávolítsd az enyhe egyenetlenséget a kés szélén. Épp ezért érdemes a késedet már akkor megélezni vele, amikor kezd az élessége csökkenni és ne várd meg amíg teljesen életlen lesz.

HOGYAN HASZNÁLD AZ ÉLEZŐRUDAT?

  • Egyik kezeddel markold meg az élezőrúd fogantyú részét a rúd hegyét pedig támaszd egy fa vágódeszkára vagy más csúszásmentes munkalapra.
  • A kés élesítésénél a pengének és az élező rúdnak körülbelül 15-20 fokos szöget kell bezárnia.
  • Élesítéskor ügyelj arra, hogy enyhén és ne túl keményen élesíts.
  • A kés élesítésénél a legjobb, ha a két oldal között váltogatunk.

KÉSZÍTŐRŐL

Az Opinel egy híres francia késmárka. Hírnevét a minőség, a funkcionalitás és a hagyományos design jellemzi. Mit érdemes még tudnod az Opinelről?

Opinel kés logója.

 

  1. A márka születése: Az Opinel késmárkát 1890-ben alapította Joseph Opinel Chambéry-ben, Franciaországban. Azóta a vállalat generációkon átívelő hagyományt épített ki és maradt a mai napig családi tulajdonban.

  2. Kések kivitelezése: Az Opinel kések jellegzetes, egyszerű, de funkcionális designnal rendelkeznek. Az Opinel kések híresek a klasszikus fából készült markolatukról és az ikonikus rögzítőgyűrűről, amely lehetővé teszi a penge biztonságos zárását.

  3. Minőség és anyagok: Az Opinel kések minőségi anyagokból készülnek. A pengék rozsdamentes acélból vagy karbonszálas acélból készül, ami tartósságot és éles vágóélt biztosít. A markolatok faanyagból készülhetnek, például bükkfából vagy tölgyfából.

  4. Termékválaszték: Az Opinel talán a zsebkéseiről a leghíresebb, hiszen azzal kezdődött minden. Mára kínálatában legalább annyira megtalálhatóak különböző típusú konyhai kések és kertészeti kések is. 

  5. Népszerűség: Az Opinel kések a hagyományos francia kézművességet és minőséget képviselik. A megbízhatóságuk és sokoldalúságuk miatt népszerűek az outdoor szerelmesei, túrázók, kempingezők, konyhaművészek és mindenféle késkedvelők körében.

Videó