Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Ocsovai Éva

Ocsovai Éva 
 
Ocsovai Éva
 

Éva vidékről indult a fővárosba 14 évesen, hogy festészetet, majd grafikát tanuljon, ám ekkor már érezte, hogy változásra vágyik. Valami nyugodtabbra, mint a fővárosi pörgés. Megismerkedett a férjével és egy vidéki faluba költöztek. Olyan lelkesen vetette bele magát a felújításba és a kertészkedésbe, hogy végül beiratkozott a főiskolára, ahol kertészmérnök- gyógynövénytermesztőként végzett.

"A kertünket kizárólag mindenféle vegyszertől mentesen, permkultúrás elvek alapján művelem, és úgy látom, a föld csodálatosan meghálálja az ilyenfajta szelíd gondoskodást. Semmi sem fogható ahhoz, amikor az ember tudja, hogy ami az asztalára kerül az néhány órája még a legtisztább földben csücsült."

Amikor megszületett az első fia, akkor szembesült azzal, hogy milyen sok mindenen tudok az életemben változtatni, ahhoz, hogy egy tisztább, élhetőbb világot adhassak át az utánunk jövőknek. Ekkor lett szoktak rá arra, hogy amit csak lehet magam készítsek el, legyen szó a lekvárokról, a kenyérről, sajtról, szappanról vagy akár a fiaim új gyapjú téli sapkájáról. Valahol itt kezdődött az első méhviaszos kendők kikísérletezése is. Akinek csak lehetett ajándékozott is, és a kapott visszajelzések arra buzdították, hogy elindítsa saját kisvállalkozását.

méhviaszkendő alapanyagok

" Egy barátunk méhészetéből vásárolom a méhviaszt. Ismerem a helyet ahol a méhek laknak, tudom, hogy gondos kezekben vannak és hogy állandó, kiváló a minőség. "

Éva maga olvasztja és tisztítja a méhviaszt, majd növényi gyantával és organikus olíva olajjal keveri, így készül az a folyadék amibe végül a 100% pamut tartalmú textilek bekerülnek. Minden munkafolyamat kézzel történik a lehető legnagyobb gondossággal, ezért nagyon boldogok vagyunk, hogy Évi és a Pauza egymásra találtak.

méhviaszkendő

Blog cikk megosztás