Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Mosószóda

400 Ft (315 Ft + ÁFA)

Mosószóda, sziksó, vagy más néven nátrium-karbonát. Szilárd, fehér, apró szemcsés por. Elsősorban tisztításra és vízlágyításra használják. Vízlágyító, zsíroldó hatása már viszonylag kis mennyiség esetén is jelentős.  

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT: Gép vagy kézi mosásnál érdemes a leginkább bevetni. Egyrészt mert lágyítja a vizet, másrészt pedig folttisztító hatása is van. Mosásnál érdemes nátrium-perkarbonáttal és szódabikarbónával keverni. 1 liternyi vízhez 1 evőkanál mosószóda is elegendő. A csempén és a járólapon fátyolos réteget képezhet, de citromsavas, vagy ecetes áttörlés után újra fényes lesz a felület. Mosogatásnál leggyakrabban mosogatógépbe készítenek belőle mosogatógép tablettát.

A mosószóda 2 féle kiszerelésben kapható: 500gramm, 1kg. További felhasználási javaslatokért lapozz lentebb és olvasd el a 'Pauza tanácsa' részt.

Raktárkészlet 1: 60 db raktáron
Kiszerelés
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

A mosás mellett a másik leggyakoribb felhasználási területe a mosószódának a mosogatógépbe adagolható környezetbarát mosogatógép tabletta vagy mosogatógép por. Többféle recept kering az interneten, itt most 2 kedvencet hoztunk el nektek.

Mosogatógép tabletta:

Hozzávalók:  270g mosószóda, 120g nátrium perkarbonát, 60g citromsav, pár csepp illóolaj tetszés szerint (kihagyható), víz és ecet. Az elkészítés első lépéseként össze kell keverni a száraz hozzávalókat, majd hozzáadni az illóolajat (opcionális), ezután lassan és csak annyi vizet adjunk hozzá amennyit felvesz és amennyitől összeáll. Pici pezsgés normális. Amikor összeállt a massza, kanalazhatjuk egy tepsibe vagy egy jégkockatartóba. Ha az előbbit választjuk, egy éjszakát hagyd állni és utána darabold tetszés szerinti méretre. A mosogatógép öblítő tartályába ecetet öntsünk. Ha esetleg a poharak picit opálosak lennének, emeljük meg a citromsav mennyiségét.

Mosogatógép por:

Ha nem ragaszkodj a szilárd tabletta formához, ezt a por állagú, még gyorsabban elkészíthető mosogatógépbe való tisztítószert is elkészítheted a mosószóda felhasználásával. 
Hozzávalók: 300g mosószóda, 75-80g citromsav, 50g szódabikarbóna, 80g parajdi só (vagy bármilyen, de fontos, hogy adalékmentes legyen), illóolaj (opcionális), ecet. Nincs más dolgod, mint a hozzávalókat összekeverni és egy üvegbe tölteni. A mosogatógépbe egy púpozott evőkanállal kell raknod a keverékből, az öblítő tartályba pedig ecetet tegyél, ez segít, hogy a poharak ne maradjanak fátyolosak.