Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Méhviasz tömb

1.450 Ft (1.142 Ft + ÁFA)

Kopott már a méhviaszos kendőd? Saját magad készíted a kozmetikumaidat? Tiszta, aranysárga, finom mézes illatű tiszta méhviasz tömb magyar termelőtől, melyet akár házi kencék készítéséhez is hasznosíthatsz. Készíthetsz belőle krémeket, testápolókat, és egyéb házi kencéket, pl. fa bútorápolót. Vízgőz felett felolvasztva nagyon könnyű vele bánni. Csak dobd egy tálkába a reszeléket, add hozzá a választott recept szerinti hozzávalókat (pl. kakaóvaj, mandulaolaj, kókuszolaj, shea vaj..stb), és melegítsd vízgőz felett addig, amíg homogén állagú nem lesz a kence. Rengeteg módon felhasználhatod. Ha további inspirációra van szükséged, 'Julia Watkins: Simply living well ' című könyvében sokat találsz. 


MÉRETEI

7cm x 4,5cm x 3cm. A súlya ~90gr. Mivel kézzel öntik így +/- lehet pár gramm eltérés.

MIBŐL KÉSZÜLT
Tiszta méhviasz, magyar gazdaságból.

HOL KÉSZÜLT
Magyarország.

Menny.:db

Pauza tanácsa

Kopott már a méhviaszos lapod? Könnyen új életet adhatsz neki ezekkel a lapokkal.  A következőképpen:

  1. Vágj le két egyforma méretű sütőpapírt, akkorát, amekkorán kényelmesen elfér a kezelendő kendőd. 
  2. Az egyik sütőpapírlapra helyezd rá a viaszolni kívánt textilt, majd reszelj rá kis darabokat pl. egy sajtreszelő nagyobb lyukán! Oszlasd el a textilen a kis darabokat, egyenlő távolságra egymástól!
  3. Fedd le egy másik sütőpapírral és finoman vasald át!
  4. A méhviasz 62–65°-on is elolvad, tehát elegendő, ha a vasalódat közepes fokozatúra állítod.
  5. Ha megolvad az összes viasz, akkor egyből látni fogod marad-e kezeletlen rész. Ha így lenne, pótold a kihagyott helyeken és vasald át újra!
  6. Ha esetleg túl sok viaszt tettél volna rá, akkor sincs semmi baj. Egy darab papírtörölközővel fel tudod itatni a felesleget, úgy, hogy rávasalsz a papírra is, ami így magába szívja a felesleget.
  7. Ha kész vagy, érdemes áttörölni papírral a még langyos vasalót, és megtisztítani azt.

Kapcsolódó termékek

GYERTYÁK
1.500 Ft -tól (1.181 Ft + ÁFA)
KÖNYVEK
6.950 Ft (6.619 Ft + ÁFA)