Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Méhviaszkendő expedíció

Évi
2019. 04. 09. 14:33:58

Amiről ebben a bejegyzésben szó lesz: mi az a méhviaszkendő és mire jó? Rövid videókat mutatunk arról, mikre és hogyan használd. A videók között megtaláljátok az első saját Pauza videóinkat is, melyben megmutatjuk mi személyesen mire használjuk a méhviaszkendőt és hogyan hajtogatunk vele. #wrapigami -ra fel!

Mi az? Miből van?

A méhviaszos csomagoló számunkra ételfrissentartó eszköz és műanyagmentes csomagoló, ami például alufólia és folpack helyett is használható. Bár, kétségtelen, hogy ezek kiváltásáért vagyok a leghálásabb neki. Rendszeres hisztirohamot kaptam, mikor nem találtam a folpack végét...percekig...ragad, tapad. Remélem vége az efajta bosszankodásnak mostantól.:)

méhviaszos kendő Abeego

100%-ig lebomló, környezet- és egészségbarát összetevőkből készül. Az általunk forgalmazott Abeego kendők összetevői: biotextil (bio-pamut és kender keveréke), fenyőgyanta, méhviasz és jojobaolaj, amely fertőtlenítő és baktériumölő hatású, így felveszi a versenyt a légmentes tároló edények hatékonyságával is. Működése a kéz melegén alapszik, tőle könnyen rásimul bármilyen felületre. A méhviaszkendő használatával tulajdonképpen egy természetes héjat képezünk az ételen, és a méhviasszal, fenyőgyantával, és jojobaolajjal átitatott textil kendőben lélegzik az étel, miközben a felhasznált alapanyagok fertőtlenítő és baktériumölő hatásukkal dolgoznak neked azért, hogy minél kevesebb megromlott étel végezze a kukában.

Abeego méhviaszos kendő

Felhasználási terület

Kerültél már olyan helyzetbe, hogy ritkán jutsz el olyan helyre, ahol szép az árus portékája vagy olyat árul, amit kevés helyen lehet beszerezni, viszont mivel könnyen romlik, nem mertél belőle sokat venni? Vagy kisebb dührohamot kaptál, mikor nem találtad a folpack végét, és ha nagy nehezen le is téptél egy darabot belőle, ragadt, tapadt. Én igen.:) Mikor ételfrissentartóként emlegetem a méhviaszos kendőt, akkor alapvetően az alábbira gondolok: vele tartjuk frissen azokat a zöldségeket (pl. spenót, koriander) amelyekhez ritkán jutunk hozzá, azokat a gyümölcsöket, amiket sokszor félbevágva teszünk vissza a hűtőbe (pl. citrom, avokádó) vagy azokat a könnyen romló gyümölcsöket (pl. eper), amikből imáduk betárazni, de olyan sokszor doptuk már ki egy részüket a kukába, mert hamar megromlanak a hűtőben. Mindezeken felül van még egy praktikus felhasználási területe: kiváló szendvics csomagoló. Hűtőben tehát, vagy azon kívül is használható és fontos, hogy sokszor használható. 1 kendő élettartama 1 év, mondja a készítője. (Bevallom mi még nem használjuk, csak pár hete, így ebben csak a bizalomra hagyatkozhatunk.:)) A méhviasz kendő valódi győzelme talán nem is abban van szerintünk, hogy vele műanyagmentesen lehet csomagolni, hanem az, hogy velük többszörösére nő az ételek élettartalma. 

Abeego méhviaszkendő

Leggyakoribb felhasználási területei:

  • Zöldek: spenót, koriander, friss fűszer és gyógynövények, gyorsan megromló gyümölcsök, pl eper
  • félbevágott gyümölcsök, zöldségek: pl avokádó, citrom, uborka
  • poharak teteje
  • sajtok
  • szendvics csomagolás

Az Abeego kendők készítőjének leghasznosabb videóit tudjátok itt megnézni. Ha pedig lentebb lapoztok, megmutatjuk a mi kedvenc 3 felhasználási területünket. 
Az első videóban egy egyszerű technikát láttok a félbevágott sárgadinnye letakarására.

Ebben a videóban az úgynevezett burrito technikával kerülnek becsomagolásra a zöldek.

 

Itt pedig már mi mutatjuk meg kedvenc tölcsér technikánkat arra, hogy a gyümölcsöket (epret, szőlőt) hogyan lehet a legkönnyebben becsomagolni vele.

A szendvicsek csomagolásánál kerültem néha olyan helyzetbe, hogy ha túl nagyra sikerült a szendvics és épp csak a közepes méretű kendőnk volt szabadon, akkor nagy hasznát vettem ennek a gombos trükknek. Nem csináltam mást, mint egy gombot varrtam a kendőm sarkára. A varrás nyakához egy zsineget erősítettem, amivel körbecsavartam a szendvicset miután becsomagoltam. Egyfajta biztonsági zár. :) Mutatom hogyan!

Végül egy pohárba kiöntött tápióka pudingot fedünk le vele. 

Milyen sokáig lehet benne eltartani dolgokat?

Ez mindig érdekes kérdés és nem is szeretek efajta igérgetésbe belemenni! A mi tapasztalatunkat tudom megosztani, ami pl. az epernél a háromszor annyi idő volt, ahhoz képest, hogy zacskóban fedetlenül ott hevert a hűtőben. Hosszabban válaszolva nyilván sok mindentől függ: az élelmiszer állapota: már nagyon érett? Jó minőségű? A méhviaszkendő állapotától. Hogyan mosott? Betartottad a használati útmutatót és csak hideg vízben tisztítottad? Vékony és készen áll a cserére, vagy teljesen új? A hűtőszekrénytől. Mi a hőmérséklet benne? Páratartalom? 

Abeego kendő tapasztalatok

#wrapigami

Végezetül egy tipp: a #wrapigami hashtag alatt további trükköket találtok praktikus hajtogatós trükkökre.

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről és Pauza hírekről!
Megtalálsz minket Instagramon és Facebookon is.

Xxx, Évi