Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Marseille mosószappan, 400g

1.950 Ft (1.535 Ft + ÁFA)

100%-ban növényi olaj alapú mosószappan. Provence-ban, egy négy generációs családi kisvállalkozásban készül, ahol a mai napig üstben főzik a szappant és a kézi folyamatokat sem nélkülözik az ősi receptúrából. Ideális gyengéd mosószerként baba ruhákhoz, és olyanokhoz, amik kímélő, kézi mosást kívánnak. Mosógépbe is rakható. Könnyedén folyékony mosószer készíthető belőle: 1 marék (25g) reszeléket 1 liter forró vízben oldj fel és hagyd kihűlni. Mosószódával tovább fokozható a fehérítő hatása. Egy 4 generációs francia családi vállalkozástól érkezik, akik 100 éve dolgoznak változatlan folyamat, összetevők mentén, ugyanazon falak között, ahol 1900-ban a nagypapa elindította az üzletet. 400grammos kiszerelésben, papírdobozban érkezik.

Használatához további tippeket és tanácsokat osztunk meg blog bejegyzésünkben.

MÉRETEI
400 gramm. 

MIBŐL KÉSZÜLT
Hipoallergén, 100%-ban növényi olaj alapú, illat-, színezék és adalékadagmentes. Biológiailag lebomló.

HOL KÉSZÜLT
Dél-Franciaországban, Provence-ban, a Marius Fabre kisvállalkozás helyi üzemében. Olvass róluk bővebben a 'Készítőink' menü alatt!

Menny.:db

Termék jellemzők

Volt idő mikor megpróbáltuk teljesen mellőzni a pálmaolajat tartalmazó élelmiszereket és tisztító-és tisztálkodószereket az életünkből. Akkor jöttünk rá, hogy pálmaolajat teljesen nem, csak cégeket lehet tiltólistára rakni. A mosószappan tartalmaz pálmaolajat. Alább mutatjuk Nektek a készítő, Marius Fabre nyilatkozatát, amiből kiderül, hogy miért használnak pálmaolajat, és hogy hogyan jutnak hozzá etikusan. "Mosószappanjaink receptúrája igen, tartalmaz pálmaolajat, de ezekhez a szappanokhoz az olajat fenntartható forrásból szerezzük be. Ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy a terméket használó vásárlóink értsék miért használunk a "fehér" Marseille szappanokhoz pálmaolajat. A több száz éves, tradícionális mosószappan receptet követjük a mai napig, vagyis kétféle olajat teszünk a szappanokba, más-más céllal. 1) kókuszolaj, azért, hogy a szappan habozzon, 2) pálmaolaj, azért, hogy a szappan meg tudjon szilárdulni, fehér színe és jó tisztítóképessége legyen, eközben kímélje is a ruhákat. Ezek azok a jellemzők, ami miatt a mosószappanjaink a mai napig az egyik legkedveltebb termékeink közé tartoznak. Tisztában vagyunk a pálmaolaj-előállításhoz kapcsolódó világméretű környezeti problémákkal, ezért több termékünkből, így a Marseille olivaolaj alapú szappanjainkból és tusfürdőinkből is teljesen kivontuk már ezt az összetevőt. Ugyanakkor megerősíthetjük, hogy a szappankészítéshez felhasznált kis mennyiségű pálmaolaj fenntartható forrásból származik, vagyis nem köthetőek hozzá esőerdő irtások és a helyi lakosság és állatvilág nem szenved tőle. Folytatjuk erőfeszítéseinket a kapcsán, hogy megtaláljuk a tökéletes megoldást a pálmaolaj helyettesítésére mosószappanjaink esetében is, úgy, hogy az ne befolyásolja a termékeink minőségét és hatékonyságát."

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:
Gép és kézi mosáshoz is alkalmazható. Gépi mosáshoz, könnyedén folyékony mosószer készíthető belőle. Ehhez 1 marék (25g) reszeléket 1 liter forró vízben oldj fel, öntsd bele egy üvegbe, vagy kiürült flakonba és hagyd kihűlni, amitől a folyadék szépen besűrűsödik majd. Az extra fehérítő hatásért adj hozzá literenként egy evőkanál mosószódát, amivel tovább fokozható a fehérítő hatása.

 

 

A valódi Savon de Marseille szappant a „Savon de Marseille szakembereinek szövetsége” logójáról ismerni fel. Ez a logó garantálja, hogy a szappan a természetes növényi olajok főzésével készül a hagyományos Marseille-i kézműves techinkával, nagy üstben; parfümök, színezékek és tartósítószerek nélkül.

 

Videó

 Nézz meg a gyárról és a szappanok készítéséről egy videót.

 

 

Kapcsolódó termékek