Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Marseille szappan alumínium dobozban

4.300 Ft (3.386 Ft + ÁFA)

A megszokott minőségű és összetételű Marius Fabre Marseille szappan, ezúttal alumínium dobozban, hogy utazásnál is könnyen magaddal vihesd. Mi a teendő, ha elfogy a szappan? A 120grammos szeletet kettévágva könnyen után tudod tölteni.
 

MÉRETEI
Doboz mérete: 9.6 x 7 x 2.8 cm. Szappan mérete: 100 gramm. 

MIBŐL KÉSZÜLT
Vízálló és könnyű alumínium doboz. A Marseille szappan összetételét lásd lentebb.

HOL KÉSZÜLT
Dél-Franciaországban, Provence-ban, a Marius Fabre kisvállalkozás helyi üzemében. Olvass róluk bővebben a 'Készítőink' menü alatt!

Menny.:db

Termék jellemzők

1688-ban, már XIV.Lajos egy rendeletében intézményesítette a Marseille szappan gyártását. Ebben a rendeletben belefoglalta a tiszta olívaolaj és a nagy üst használatát. Mindkettő azóta is elengedhetetlen része az eredeti Marseille szappan készítésének. Ezt az ősi receptet örökítette tovább Marius Fabre. Ennek a 4 generációs családi vállalkozásnak a története Dél-Franciaországban, egy bájos provence-i faluból indult, ami az olaj és a szappan fővárosának is hívnak világszerte. Marius Fabre volt az alapító, nagypapa neve, aki 1900-ban rakta le a családi vállalkozás alapjait. A gyárban a mai napig ősi technikákat és az ősi receptúrát használják, immár több mint 100 éve. Ez az ő örökségük. Magának a szappannak az elkészítése 14 napig tart. A folyamat egy hatalmas üstben indul, ahol az alapvető összetevőket, az olívaolajaat, a Camargue sót összefőzik. Ezután óriási, földön elterülő fa szappankészítő tégelyekbe öntik és hagyják kiszáradni.

Pauza tanácsa

SZAPPAN ÖSSZETEVŐK PONTOS LISTÁJA (INCI):
Sodium olivate, Sodium cocoate, Aqua, Glycerin, Sodium chloride, Sodium hydroxide.

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT:

  1. Testre, kézre, bármilyen bőrtípusra.Különösen ajánlott allergiára hajlamos, ekcémás, aknés, pattanásos bőrre. 
  2. Borotválkozáskor: vízzel összekeverve jól habzik. 
  3. Bár samponként is használható, bevallom nálam ez sem nem vált be erre a célra . Tisztította ugyan a hajam, de elnehezült tőle.
  4. Folttisztítóként is használható, mosás előtt 10-15 perccel kend be vele a foltot a ruhán.
  5. Kézi mosásnál érzékeny, finom anyagú szövetekhez (pl. gyapjú és selyem)
  6. Molyirtóként a szekrényben. Egy szelet szappant kell a ruhák között elhelyezni. 
  7. Sokan pedig a konyhában, mosogatásra is használják. Mi is ezzel mosogatuk immár 3 éve. Szivaccsal vagy kefével párszor meg kell dörzsölni, az felhabzik, és már mosogathatóak is az edények. 
  8. Nemtől és kortól függetlenül bárki használhatja, így ha az illatával mindketten meg tudtok barátkozni, mindkettőtök tusfürdős flakonjai eltűnhetnek a kád széléről. :-)


Utazásnál szeretnéd magaddal vinni? Ehhez ezt sűrű szövésű, maradék anyagból készült szappanzsákot ajánljuk.

Videó

 Nézz meg a gyárról és a szappanok készítéséről egy videót.

 

 

Kapcsolódó termékek

FÜRDŐ
4.950 Ft (3.898 Ft + ÁFA)
TISZTÍTÁS
1.950 Ft (1.535 Ft + ÁFA)
FÜRDŐ
13.500 Ft -tól (10.630 Ft + ÁFA)
FÜRDŐ
2.950 Ft (2.323 Ft + ÁFA)