Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Aleppo szappan

1.950 Ft (1.535 Ft + ÁFA)

Valódi Aleppo szappan, Szíriából; a világ egyik legrégebbi szilárd szappanja és a Marseille szappan elődje. Olívaolajból és babérolajból áll, nem tartalmaz semmilyen szintetikus adalékanyagot vagy egyéb aromát. Végtelen sok érv szól mellette: táplálja és regenerálja a bőr hidrolipid rétegét, nyugtatja és fertőtleníti azt a babérolajnak köszönhetően. Arcra, testre, kézre, bármilyen bőrtípusra. Zsíros, olajos bőrre is például tökéletes arclemosó. Borotválkozáshoz is használható. Biológiailag teljesen lebomló szappan, állatokon nem tesztelték. 

Ha a használatát illetően további inspirációra van szükséged, 'Munkácsi Brigitta: Levendula és ecet' című könyvében sokat találsz.  

MÉRETEI
200g.

MIBŐL KÉSZÜLT
Olívaolaj, babérolaj, víz, glycerin, sodium chloride, sodium hydroxide. Pálmaolajmentes.

HOL KÉSZÜLT
Szíria.
 

Menny.:db

Pauza tanácsa

Az irritált bőrfelületekre is, úgy mint ekcéma, allergia, pikkelysömör. Fürdőkefével vagy masszírozó, hámlasztó kesztyűvel alkalmazva még külön bőrradírra sem lesz szükséged. További bőrápolási és tisztálkodási tippeket találsz az alábbi blog bejegyzésünkben.

Tanúsítvány

Az Aleppo szappan volt a világ első ismert szilárd szappanja. A Marseille szappan ősének is nevezik, több mint 3000 évvel ezelőtt jött létre Szíria északi részén, Aleppóban. A tradicionális Aleppo szappankészítési folyamat olívaolajjal és babér növény bogyóolajával van készítve, tiszta növényi alapanyagokból, hagyományos szappankészítési folyamatokkal, amely az összetevők és a növényi olajok üstben való főzéséből áll. Ugyanaz, mint a Marseille szappan esetében, a szappanpasztát padlóformákba öntik, simítják és hagyják megszáradni, mielőtt feldarabolják. A vágást követően az Aleppo szappant árnyékban tárolják, és a csomagolás előtt legalább 9 hónapig hagyják száradni. Az Aleppo szappan erényeit évszázadok óta elismerik. Az előállításához felhasznált olajok minősége adja kivételes tulajdonságait. A babérolaj különösen jól ismert tisztító, pórusösszehúzó és fertőtlenítő tulajdonságairól. A mellé adagolt olívaolaj pedig hidratálja és táplálja a bőrt. Marius Fabre, az aleppói szappankészítő manufaktúrák tradíciójának és szakértelmének védelme érdekében Aleppoban, egy helyi szappankészítő kézműves üzlettel készítteti ezt a szappant, amely helyi tanúsítvánnyal rendelkezik a szíriai törvény 8. számú, 2007. szeptember 6-i 2. szakasz szerint. Ezt jelöli a szappanba belenyomott bélyeg nyoma és ez a tanúsítvány is.

Kapcsolódó termékek

FÜRDŐ
5.700 Ft (4.488 Ft + ÁFA)
FÜRDŐ
2.700 Ft (2.126 Ft + ÁFA)
FÜRDŐ
3.950 Ft (3.110 Ft + ÁFA)