Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Kerámia csésze, fatüzes

6.900 Ft (5.433 Ft + ÁFA)

Ez a csésze nagyon különleges számunkra. Az első fatüzes kerámiánk. Egyfajta beavatás ez nekünk ebbe a hagyományos, kelet-ázsiai eredetű kerámia technikába. A kemence hője, a fa hamuja egyedi és megismételhetetlen hőlenyomatokat produkál. Az elektromos kemencéhez képest itt, a kemence nyitás után, színeikben meleg, természetes hatású, a tűz nyomaival mintázott edényekre számíthatnak az égető keramikusok. 

MÉRETEI
7cm magas, átmérő: 7cm. Űrtartalom: ˜170ml. Kézzel készült termék, így nincs belőle két egyforma.

MIBŐL KÉSZÜLT
Kerámia.

HOL KÉSZÜLT
Magyarország. Olvass a készítőről, Kontor Enikőről bővebben az 'Készítőink' aloldalunkon!
 

Menny.:db

Termék jellemzők

A magastüzű fatüzes kerámia távol-keleti tradíciókon alapul. Néhány éve újabb virágzásnak indult, és Magyarországon is egyre többen próbálkoznak nagy elszántsággal a technika elsajátításával. Hazánkban a Kecskeméten működő Nemzetközi Kerámia Stúdió művésztelepén építették fel az ország első magas hőmérsékleten, fával égethető kemencéjét. Itt készült ez a csésze is. A Nemzetközi Kerámia Stúdióban három fatüzes kemence, szinte folyamatos használatban van. Ezek a kemencék 1300 és 1400 fok körüli hőmérsékleten is képesek működni, pusztán a fa energiájából. Az égetések általában 8 és 16 óra közötti intervallumban zajlanak.

Pauza tanácsa

A mikrohullámú sütőt és a mosogatógépet is jól bírja, habár mi mégis inkább azt javasoljuk kézzel mosd el őket. 

Kapcsolódó termékek

KERÁMIA
5.900 Ft (4.646 Ft + ÁFA)
KERÁMIA
9.900 Ft -tól (7.795 Ft + ÁFA)