Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Kefeválasztó kisokos

Évi
2021. 07. 17. 08:06:34

Pauza kefék

Nem kifejezetten úgy gondolunk ezekre a tárgyakra, mint amikbe befektetni kell, inkább úgy gondolunk rájuk, mint párszor használatos, eldobható eszközökre. Olyanokra, amiket jó eldugni a mosogató alatti szekrényben, vagy a lakás egy félreeső részén, már ha egyáltalán sikerül. :)

Mostanáig. Az esztétikum és a jól megtervezettség ezeknek a keféknek és tisztító, takarító eszközök kiválasztásánál is szempont volt. Az már csak bónusz, hogy jól is néznek ki, ezáltal bátran elől lehet őket hagyni a lakásban. Sőt, érdemes is, mert a lakás díszei. Nézzük a Pauza kínálatában milyen kefék érhetőek el és melyiket milyen célra ajánljuk. 

 

M O S O G A T Á S
 

Kezdjük mindjárt a mosogatással. Mit ajánlunk általános mosogatási célra, melyiket súrolásra, mivel mosogass olyan trükkös területeket, mint a teáskanna nyaka, vagy tejesüveg? Mutatom.

lakberendezési üzlet Budapest

1. Mosogató kefék 

A Pauzánál 3 féle mosogató keféből választhatsz.
a) Cserélhető fejjel, lószőrből és bükkfából, egy különleges külalakban. Ez egy puha sörtés kefe, ami azt jelenti, hogy komolyabb, rászáradt szennyeződések elmosogatására, súrolásra nem ajánljuk.
mosogató kefe

b) Ezzel növényi sörtés változattal azonban komolyabb súroló hatást is elérhetsz. Annyira azonban nem erős, hogy érzékenyebb felületek mosogatására ne lenne alkalmas, így pl. teflonra is nyugodtan alkalmazhatod.
A cserélhető fej és a különleges külalak változatlan lószőrből készült testvéréhez képest. Azon sem csodálkozz, ha a vendégeid meglátják és megkérdezik elmosogathatnak nálad! :-)
lakberendezési üzlet Budapest

c) Ezt a kézzel, aprólékos munkával készült kerek fejű fogóval rendelkező változatot Zoli csak úgy hívja: a mosogató kefék Mercédesze. :-) Ugyanabból a lószőrből készül, mint a cserélhető fejes változat, így súrolásra nem ajánljuk.
mosogató kefe mosogató kefe

2. Mosogató szivacs

Ha jobban szeretsz kefék helyett szivacsot használni mosogatásnál, akkor neked a luffából készült mosogató szivacsot ajánljuk. Növényi luffából készül, ami rokon az uborkával és a cukkinivel. Amikor melegvíz éri, a súrolópárna átitatódik, az puhábbá válik és nagyobb lesz. Minden felületre jó, és semmilyen anyagot nem karcol vagy rongál. Ideális konyhai súroló padként vagy általános súrolóként szinte bármely felületre. 

lakberendezési üzlet Budapest lakberendezési üzlet Budapest

3. Mosogató ruha, konyhai törlő ruha

Elsősorban műanyag mosogató szivacs, vagy papírtörlő, alias szilvia helyett ajánljuk. :-) A mosogató és az asztal környékének tisztántartásában és a nedvesség felitatásában különösen hasznos segítőd lesz ez a konyhai törlő ruha.
mosogató ruha

4. Marseille szappan, mint mosogatószer

Ebben a kefékről szóló bejegyzésben mindenképpen kakukktojásnak tűnhet ez a szappan, de ha azt mondom ezzel a szappannal mosogatunk, akkor már kevésbé. :-) A Marseille szappant sokan nem csak fürdő-, hanem mosogatószappanként is ismerik és használják. Mindenképp más élményt jelent majd szilárd szappantömbbel és a fenti kefékkel/luffa szivaccsal mosogatni, de ha nyitott vagy a változtatásra, érdemes egy próbát adnod neki. :-) Nekünk bevált. Már több, mint 2 éve ezzel mosogatunk. Ha vannak fa tányérjaid, vágódeszkád, evőeszközöd, azok kifejezetten imádni fogják, ha ezzel mosogatod, mert nem szárítja a felületeket, sőt ápolja. Egy ilyen 400grammos Marseille olívaszappan tömb hosszú hónapokig elég lesz, ráadásul, ha időközönként megforgatod a szappant a másik oldalára, akkor szépen, egyenletes el fog fogyni.

lakberendezési üzlet
Ha a szilárd változat nem szimpatikus, de szereted a Marius Fabre márkát, akkor neked a folyékony, kifejezetten mosogatásra készült változatot ajánljuk.  lakberendezési üzlet

5. Fekete szappan

Környezetbarát általános takarítószerként ismerjük és szeretjük Marius Fabre olíva alapú fekete szappanját. Sokoldalúságát mosogatásnál is kihasználhatod. Nálunk a mosogató szélén, az olíva szappantömb mellett áll egy kis fekete szappan paszta, ezúttal nem spriclis, hanem pumpás üvegben. Abban az esetben ugyanis, ha nagyon zsíros, olajos tepsit mosogatok, rásegítek a szappanra és pumpálok egy keveset a mosogató kefére a fekete szappan koncentrátumból. A kettő együtt mindig elvégzi a dolgát. :-)

lakberendezési üzlet

6. Tepsisúroló

Növényi rostból, egészen pontosan rizsgyökérből készült mosogatókefe. Erősebb sörtéjű változat, így leginkább a makacsabb szennyeződések eltávolítására alkalmas, pl. vasserpenyő, wok, tepsi, edény vagy akár a sütő tisztításhoz. 

vasserpenyő tisztítása rizsgyökér kefével

7. Egyéb súrolók és dörzsik

Agresszív és egészségkárosító kemikáliák helyett a rászáradt, makacs szennyeződésekhez, pl. sütő és tűzhely tisztításához ajánljuk ezt a vörösréz dörzsit. A következő felületek tisztítására alkalmas: serpenyők, edények, sütők, mosogatók, kerámia főzőlapok, üveg és rozsdamentes acél felületek. Üveg és króm alkatrészek tisztítására. Minden esetben megnedvesítve használd, szárazon soha.

lakberendezési üzlet Budapest

Szintén a mosogatás nehezebb részéhez, makacs, ráégett szennyeződésekhez ajánljuk ezt a súroló párnát. Konyhában és fürdőben egyaránt. A súrolópárna anyaga 100%-ban újrahasznosított, PET palackokból és textilből készül. Szerves anyagot is tartalmaz: dióféléket és a bab hüvelyt, amik teljes mértékben az élelmiszeripar melléktermékei. Ha a méretét túl nagynak találod, nyugodtan félbe is vághatod.

lakberendezési üzlet Budapest
lakberendezési üzlet Budapest

8. Üvegmosók

Egy ilyen szettel a háztartásban nincs akadály: legyen az váza, teás kancsó nyaka, cumisüveg, tejesüveg, kémcső, kis méretű üveg. Most a leggyakoribb 3 problémás területre itt az 3 legpraktikusabb kellék. A leggyakoribb kérdés e kapcsán a szett kapcsán, hogy tudjátok-e vele tisztítani a nálunk kapható 250ml-es, 500ml-es és 1000ml-es üvegeket. Ezeknek az üvegeknek egyébként egyforma a "szája" és ennél a fajta üvegmosó szettnél maga pamut fej a szűk keresztmetszet. A legnagyobb méret nem fér be ugyanis ezeknek az üvegeknek a száján, csak a középső, viszont itt a kefe átmérője már túl kicsi. Így tiszthatóak vele ugyan a 250-500-1000ml-es üveg is, de nem annyira hatékonyan, mint a nagyobb átmérőjű üvegmosókkal. Így ezek tisztítására a szőr végű üvegmosó szettet ajánljuk.

üvegmosó szett pamut fejjel

Kerek fejű üvegmosó fa nyéllel. 100%-ban természetes összetevőkből. Ideális poharakra, tejes üvegre, cumisüveghez, vízforralóhoz, szűkebb nyakú söröspoharakhoz. 
lakberendezési üzlet

Ha kifejezetten a nálunk kapható üvegekhez (250ml-es, 500ml-es és 1000ml) keresel üvegmosót, vagy nagyobb méretű, pl. borosüveg tisztítása a feladat, akkor ezt a szőr végű üvegmosó szettet ajánljuk neked. Összehasonlítva a pamut végű üvegmosó szettel...ezek nyele hosszabb és a vége könnyen bedugható a szűkebb nyakú üvegek száján is.
üvegmosó hosszú nyéllel

9. Zöldségmosó

Növényi rostból (kókusz) készült tisztító kefe, mellyel minden zöldséget alaposan meg lehet mosni, hogy akár hámozás nélkül azonnal fogyasztható legyen. Például gyökérzöldségek és burgonya tisztítására használható, de erős súroló kefének is ideális. Praktikus fém akasztóval.

zöldségpucoló kefe
zöldségmosó

T A K A R Í T Á S

Nézzük, hogy a mosogatáson felül milyen egyéb takarítóeszközöket találsz meg nálunk és melyik mire jó.
lakberendezési üzlet Budapest
 

10. Szemeteslapátok

A Pauzánál kapható lapátokat 2 nagy csoportba soroljuk, beltérre és kültérre javasolt lapátok. A most következő 4 lapátot, elsősorban beltéri használatra javasoljuk...

lakberendezési üzlet Budapest
lakberendezési üzlet Budapest
lakberendezési üzlet Budapest

szemetes lapát
lakberendezési üzlet Budapest

...míg ezt a bádogból készült lapátot elsősorban kültéri nyüstölésre ajánlott. :-)

Horganyzott szemetes lapát

11. Kézi seprűk

Ezeket a kézi seprűket olyan szituációkhoz tervezték, amikor gyakran kell sepregetni - főleg a pulton vagy asztalon - emiatt jó, ha mindig kéznél van. Kinézetre pedig az volt a cél, hogy olyan takarító eszközt készítsenek, amit nem kell elrejteni, mert a lakás dísze is lehet. Nem csak praktikusak, hanem dekoratívak is.
lakberendezési üzlet Budapest lakberendezési üzlet Budapest

lakberendezési üzlet Budapest

Ezt a klasszikus cirokseprűt elsősorban kültérre javasoljuk.
kézi seprű cirok

12. Takarító ruha

Természetes alapanyagokból készült takarító ruhák. Nagy nedvszívóképességűek. Általános takarító ruhaként, vagy mosogató rongyként is használható.
háztartási üzlet Pauza
háztartási üzlet Pauza
háztartási üzlet Pauza

13. Tollseprűk

Különleges poroló nagy strucc tollakkal. A nyele fából van, a végén praktikus akasztóval. Különösen alkalmas érzékeny tárgyak tisztításához, ugyanis a strucc toll habkönnyű, és a szerkezetének köszönhetően a legapróbb porszemeket is eltávolítja azáltal. A struccporolót a porolók királynőjének is mondják, mivel az egyes tollak valójában több apró toll szerkezetből állnak, így nem pusztán törlik a port, hanem meg is kötik. A finom tárgyakon túl, könyvespolc, könyvek, monitor, képernyők, csillár és virágok leveleinek tisztításához is használhatod.

tollseprű
háztartási kellékek lakberendezési üzlet Budapest

14. Poroló

A kecskeszőr mai napig a kefekészítő mesterek egyik legfinomabb alapanyaga. Gyengédsége miatt ezt használják kisbabák fésűjéhez is. Polcok, könyvek, féltett családi örökségek, laptop, de akár a viráglevelek leporolásához is ideális.

kecskeszőr poroló redecker
kefék

15. Szőnyegporoló

Pont mint a régi szép időkben. Szerintünk továbbra is ez a régi időket idéző szőnyegporoló maradt a leghatékonyabb segítség a szőnyeg, ágynemű porolásában.

szőnyegporoló Pauza lakberendezés

16. Partvis

Ha neked is eleged van a műanyag partvisokból...hoztunk egyet neked fa nyéllel, fém csavarbetéttel és puha lószőr fejjel. Kétféle változatban: ennek a változatnak a frizurája fekete, és a végén a lószőr nincs bevágva.
lakberendezési üzlet Budapest lakberendezési üzlet Budapest

...és még egyet, aminek a frizurája barnás, és a lószőr vége fel van hasítva, amivel a legfinomabb porszem is hatékonyan felsöpörhető. Mindkettőt beltéri használatra javasoljuk.

lakberendezési üzlet Budapest lakberendezési üzlet Budapest

17. Súroló kefe

Általános súrolókefe kategóriában 3 féle változat érhető el nálunk. Az egyik egy erősebb, felakasztható, sarkos kialakítású kefe. Mindennapi takarításhoz, kültéren és beltéren egyaránt használhatod. Sarkos kialakítása főleg éltalálkozásoknál, a fürdőszoba és a fürdőkád tisztításánál lehet előny.
általános súrolókefe
mosogató kefe

Ruhák, textilek keféléséhez és szőnyegtisztításhoz a puhább sörtéjű változatot javasoljuk, amiből elérhető egy jobban kézre álló, fogantyús változat is. Mindhárom változat egyébként hulladékmentes, komposztálható.

általános súroló kefe amit gyökérkefének is hívnak https://pauza.hu/surolo-kefe-altalanos-fogantyuval
A régi, retro metlaki padlózat takarításánál szoktam bevetni fekete szappannal együtt a súrolókeféknek ezt a nyeles változatát. Nagy méretű szőnyeg, terasz, padló takarításánál nélkülözhetetlen.
nyeles padlósúroló

18. Légycsapó

légycsapó  lakberendezési üzlet

19. WC kefék

WC kefék természetes, növényi alapanyagokból, vagy állati szőrrel készült verzióban. Saját tapasztalatunk szerint két használat között a kefét érdemes olyan tartóban tárolni, ahol ki tud száradni és nem áll állandóan vízben. A hozzá kapható tartó pl. ilyen kialakítású. Ha ugyanis túl hosszú ideig áll vízben, az áztatástól a kefe élettartama jelentősen lecsökkenhet, a fa foltosodhat és a kefe penészedhet.

wc kefe


K E F É K  T E S T R E   É S   A R C R A


20. Hajkefe

A vaddisznó sörte, (amiből ez a hajkefe is van) felülete, ha mikrószkóp alatt megvizsgáljuk, olyan, mint a halpikkelyé. Ezáltal alkalmas a haj tisztán tartására jobban, mint bármely másik fésű. Összegyűjti a koszt, a felesleges zsírt és a szennyeződéseket. Más anyaggal ellentétben a vaddisznó sörte soha nem árt az emberi hajnak, mivel ugyanolyan felépítésű fehérjéből van.

vaddisznó sörte hajkefe
hajkefe redecker

21. Arcmasszírozó, arcradírozó kefe

Puha sörtéjű arctisztító kefe kecskeszőrrel, mely gyengéden tisztítja az arcbőrt. Hatékonyan tünteti el a baktériumokat és az elhalt hámsejteket a bőrről.

arctisztító kefe
...létezik egy kerek fejű változat. Ennek a sörtéi között nincsen kecskeszőr, így egy picit erősebb változat. Érzékeny bőrűeknek kevésbé ajánljuk.

lakberendezési üzlet

22. Fürdőkefék testre

Szappannal alkalmazva puha habot ad a tökéletes tisztításhoz. Kiválthatod vele a testradír készítményeket. Használd fürdés közben, körkörös mozdulatokkal bőröd masszírozásához vagy az elhalt hámsejtek eltávolításához. A lószőrből készült kefe rész gazdag habot képez. A lószőr kiváló alapanyag a fürdőkefékhez, mivel puha és rugalmas, miközben tartós és erős. Masszírozó, stimuláló, hámlasztó és bőrpuhító hatás érhető el velük. Szárazon is használhatóak. 3 féle kinézetben érhetőek el a Pauzánál. Íme, mutatom a képeken melyik ez a három. A képekre kattintva pedig részletes leírást találsz egyik másik fazonról.

fürdőkefe Iris Hantwerk
fürdőkefe Iris Hantwerk
fürdőkefe Iris Hantwerk
fürdőkefe Iris Hantwerk

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről! Megtalálsz minket Facebookon , Instagramon , Pinteresten pedig olyan inspiráló otthonokat gyűjtöttünk nektek össze, ahol ezek a takarító eszközök a lakás díszei és lakói bátran elől hagyják őket.
Xxx, Évi