Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Kaweco LILIPUT töltőtoll

20.500 Ft (16.142 Ft + ÁFA)

Fém házas Liliput töltőtoll, aminek a különlegessége, hogy ez a legrégebbi Kaweco formaterv mind közül. Ezzel indult minden a német írószereket gyártó vállalkozásnál. A Kaweco 1910-ben készített először LILIPUT ebonit töltőtollat. Ennek a sorozatnak a remake-je most különböző anyagokból készül. Zárt állapotban mindössze 97 mm hosszú, így a LILIPUT talán a világ egyik legkisebb töltőtolla. Innen is a neve. Menetes záródású, közepes vonalvastagsággal.

MÉRET: 97mm összecsukva, 126 mm használat közben. Vonalvastagsága közepes, 0,9mm.

MIBŐL KÉSZÜLT:  Ezüst színű, rozsdamentes acél, ami idővel patinálódik.

HOL KÉSZÜLT: Németország.

Raktárkészlet 1: 7 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

A toll csavaros kupakkal működik, ami eltávolítható és a toll végére helyezhető. Egy darab kék tintapatronnal érkezik. Kompatibilis minden szabványos mini méretű tintapatronnal, ezen felül mini konverterrel és üveges tintával is használhatod, amelyet szintén megtalálsz nálunk. Ajándéknak is kiváló, KAWECO fém dobozban érkezik. 

KÉSZÍTŐRŐL

Mit érdemes tudni a Kaweco márkáról? A vállalat története egészen 1883-ig nyúlik vissza, amikor az alapító Heinrich Koch és Rudolph Weber megalapították a "Heidelberger Federhalterfabrik" nevű vállalatot Heidelbergben, Németországban. A Kaweco név az 1900-as évek elején vált híressé, amikor az "Koch, Weber & Co." nevű cég új nevet választott: "KAWECO", ami a "Koch, Weber & Co." rövidítése volt. Ez a mára már több, mint 140 éves márka neve fogalom a papír-írószer kategóriában. Hosszú történelmével és ikonikus termékeivel nagy hatással volt az írószeripar fejlődésére. Sok terméke, mint pl. a nálunk is kapható SPORT széria az egyik legjelentősebb és legismertebb találmánya. Ez a kis méretű, kompakt toll forma a mai napig elérhető több fajta írószerben, mint például töltőtollakban, golyóstollakban. Képzeld csak el, hogy az 1910-es években, amikor ezeket a kompakt, zsebre rakható formákat feltalálta a Kaweco, ezek a fajta íróeszközök mennyire számíthattak innovatívnak. Akkoriban ugyanis a töltőtollak általában hosszú és elegáns tolltesttel rendelkeztek. A Kaweco szintén az egyik első cég volt, amely alumíniumból készült töltőtollakat kínált a piacon. Az alumíniumból készült tolltestek könnyűek és ellenállóak voltak, ami új dimenziót adott az íróeszközök tervezésének és teljesítményének.

Videó