Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Kaweco LILIPUT töltőtoll

20.500 Ft (16.142 Ft + ÁFA)

Fém házas Liliput töltőtoll, aminek a különlegessége, hogy ez a legrégebbi Kaweco formaterv mind közül. Ezzel indult minden a német írószereket gyártó vállalkozásnál. A Kaweco 1910-ben készített először LILIPUT ebonit töltőtollat. Ennek a sorozatnak a remake-je most különböző anyagokból készül. Zárt állapotban mindössze 97 mm hosszú, így a LILIPUT talán a világ egyik legkisebb töltőtolla. Innen is a neve. Menetes záródású, közepes vonalvastagsággal.

MÉRET: 97mm összecsukva, 126 mm használat közben. Vonalvastagsága közepes, 0,9mm.

MIBŐL KÉSZÜLT:  Ezüst színű, rozsdamentes acél, ami idővel patinálódik.

HOL KÉSZÜLT: Németország.

Raktárkészlet 1: 4 db raktáron
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Pauza tanácsa

A toll csavaros kupakkal működik, ami eltávolítható és a toll végére helyezhető. Egy darab kék tintapatronnal érkezik. Kompatibilis a mini méretű tintapatronnal. A mini konverterrel nem működik. Ajándéknak is kiváló, KAWECO fém dobozban érkezik. 

KÉSZÍTŐRŐL

Mit érdemes tudni a Kaweco márkáról? A vállalat története egészen 1883-ig nyúlik vissza, amikor az alapító Heinrich Koch és Rudolph Weber megalapították a "Heidelberger Federhalterfabrik" nevű vállalatot Heidelbergben, Németországban. A Kaweco név az 1900-as évek elején vált híressé, amikor az "Koch, Weber & Co." nevű cég új nevet választott: "KAWECO", ami a "Koch, Weber & Co." rövidítése volt. Ez a mára már több, mint 140 éves márka neve fogalom a papír-írószer kategóriában. Hosszú történelmével és ikonikus termékeivel nagy hatással volt az írószeripar fejlődésére. Sok terméke, mint pl. a nálunk is kapható SPORT széria az egyik legjelentősebb és legismertebb találmánya. Ez a kis méretű, kompakt toll forma a mai napig elérhető több fajta írószerben, mint például töltőtollakban, golyóstollakban. Képzeld csak el, hogy az 1910-es években, amikor ezeket a kompakt, zsebre rakható formákat feltalálta a Kaweco, ezek a fajta íróeszközök mennyire számíthattak innovatívnak. Akkoriban ugyanis a töltőtollak általában hosszú és elegáns tolltesttel rendelkeztek. A Kaweco szintén az egyik első cég volt, amely alumíniumból készült töltőtollakat kínált a piacon. Az alumíniumból készült tolltestek könnyűek és ellenállóak voltak, ami új dimenziót adott az íróeszközök tervezésének és teljesítményének.

Videó