Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Lapuan Kankurit

len szövet rost

Jaana és Esko - Lapuan Kankurit

Mindennapi textil csodák, felelősségteljes működés és a gyártási folyamat teljes átláthatósága Finnországból. Ezekkel a szavakkal tudnánk jellemezni a legrövidebben Jaana és Esko családi vállalkozását. Fenntartható design, aminek kedves illusztrációi nem csak kényeztetik a lelket, de megnyugtatják a lelkiismeretet is, mivel a minőség és a fenntartható gyártás ebben a családi vállalkozásban két egymástól nem elválasztható fogalom.

szövő üzem

A finn házaspár 4 generáció óta működteti Finnországban és Litvániában a családi szövő üzemet. Legfontosabb értékük a fenntartható fejlődés támogatása és a tiszta, természetes anyagok elkészítése. Filozófiájuk legalább annyira magába foglalja a felelős és környezetbarát gyártási folyamatokat, mint a fantasztikus tervezők felkérését az igazán egyedi minták és formák elkészítéséhez. Ezektől lesznek egyediek ezek a finn textil csodák.

szövőgép

Ennek a családi textilvállalkozásnak a gyökerei 1917-re nyúlnak vissza. Ekkor nyitotta meg a család az első textil gyárát. A tulajdonosok a mai napig személyesen ismerik az összes alkalmazottjukat. Szeretik magukat munkájukat szerető, szenvedélyes szakértőkkel körülvenni. Nem csak a fonalak és a gépen, de a szakértőik is a legjobbak az iparágban.

A siker nem jön magától, és nem is a szerencse műve. Ehelyett kitartásra van szükség és egy olyan hozzáállásra melyben a tradíciók fenntartása és a fejlődésre való törekvés egyensúlyban van és mindkettő legalább annyira fontos."

szövőgép beállítása
szövési folyamat

Saját szövő üzemük van, ahol minden anyagot a születésüktől nyomon követnek. Egészen odáig, hogy fonal lesz belőlük, majd a fonalból vászon, a vászonból pedig termék. Rendelkeznek a Masters of Linen minősítéssel. Az ilyen címmel jelölt termékeknél biztosak lehetünk abban, hogy a lenvászon elkészítésének minden folyamati eleme Európához kötődík: egészen a földektől, ahol az alapanyagául szolgáló növény nő, a fonalak elkészítésén át, a végső termék elkészültéig, minden átlátható és minden Európából származik. Magas minőséget és 100%-os európai nyomon követhetőséget kínál.

A szövés különböző fázisai: termékfejlesztés és formatervezés, anyagvásárlás, fonás, festés, a szövet kötése, a jacquard gép programozása, forgácsolás, előkészítés, szövés, kikészítés, szárítás, textilellenőrzés, varrás, mosás, vasalás és csomagolás.

szövőgépek