Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Fa tálca

14.990 Ft (11.803 Ft + ÁFA)

Kézzel esztergált fatálca, mely természetes és meleg hangulatot varázsol az asztalodra. Egy ehhez hasonló finom és vékony darab elkészítése különleges szakértelmet és pontosságot igényel. Sanyi lehetőség szerint helyi faanyagból dolgozik, ilyen például a környéken kivágott gyümölcsfa. A fekete darabok ebonizálással, festékanyag hozzáadása nélkül készülnek. A természetes folyamat során a fát saját csersavtartalma sötétíti, mely nem csak vegyszermentes, de tartós és egyedi felületet eredményez. Sanyi végezetül minden darabot ételbarát olajjal és méhviasszal kezel, amely megőrzi és kiemeli a fa szépségét. Mindezek munkáját fenntarthatóbbá, a tárgyakat pedig igazán különlegessé teszik. A tárgyak természetes anyagokból és kézzel készülnek, ennek köszönhetően minden darab egyedi és kis mértékben eltér az itt bemutatottaktól.

Kapható 2 féle színben, világos és ebonizált, fekete színben.

SZÍN
Világos.

MÉRET
⌀26 cm

MIBŐL KÉSZÜLT
Jellemzően gyertyán, juhar, körte, kőris, tölgy. Attól függően, hogy milyen faanyagot tud aktuálisan beszerezni Sanyi, a tálak készítője.

HOL KÉSZÜLT
Vajdaságban, egy kis hazai vállalkozásnak hála, nevük itthon. Olvass róluk bővebben az 'Készítőink' menü alatt!

Szín
Menny.:db

Pauza tanácsa

JAVASOLT TISZTÍTÁS

  1. az első használat előtt öblítsd át a terméket (ilyenkor kevés színt ereszthet)
  2. ne hagyd vízben ázni
  3. mikrohullámú sütőben nem használható
  4. mosogatógépben nem mosható
  5. a citrusfélék és bogyós gyümölcsök savtartalma károsíthatja a tál felületét
  6. hogy hosszú életű legyen a tárgy, időnként kend át ételbarát ásványi olajjal

Termékjellemzők

Adri és Bálint, ezeknek a tárgyaknak a megálmodója formatervezők. Ketten egy olyan vállalkozásban egyesültek, ahol a tárgyak átláthatóságára és arra törekednek, hogy azok a környéken fellelhető természetes alapanyagok felhasználásával készüljenek. Ilyenek a helyben kivágott gyümölcsfák, a saját termesztésű fűzfavessző és a fazekas agyag, ami évszázadok óta a különböző konyhai edények jól bevált alapanyaga. De nem csak így próbálják lerövidíteni és ezzel fenntarthatóbbá tenni tárgyaik ellátási láncát. A vajdasági Ada környékének hagyományaira, értékeire és szaktudására alapoznak és dolgoznak közösen különböző mesteremberekkel, biztosítva ezzel a mesterségek fennmaradását és erősítve bennük a megbecsülést. Miért pont Ada? Bálint itt született. A környékről jelentős az elvándorlás mértéke, mely Bálint elmesélése szerint nagyban meghatározza a közhangulatot. Adrival közös mélyen hisznek abban, hogy vállalkozásukon keresztül pozitív változásokat tudnak elindítani. A Vajdaság kézműves és kisipari hagyományaira támaszkodva szeretnék szélesíteni az ott élő mesteremberek lehetőségeit.

Kapcsolódó termékek

OTTHON
6.900 Ft -tól (5.433 Ft + ÁFA)
KONYHA
5.500 Ft (4.331 Ft + ÁFA)
itthon
5.800 Ft (4.567 Ft + ÁFA)
itthon
24.990 Ft (19.677 Ft + ÁFA)