Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Ismerj meg


Üdvözlünk a Pauza világában!

Zoli és Évi vagyunk, a Pauza márka alapítói. A szó szünetet jelent, de számunka gazdagabb értelemmel bír. Annyit tesz, mint a jelenben lenni, megpihenni, feltöltődni és élvezni az élet egyszerű, de szép pillanatait.

Két kaland: lelassulás és hazatérés
A Pauza az elmúlt években a mi saját lelassulásunkról is szólt. 2016-ban mindketten megváltunk akkori munkahelyünktől és úgy döntöttünk, hogy az újrakezdés előtt nagy utazásra indulunk egy-egy hátizsákkal és egy jó adag kíváncsisággal. Életünk eddigi legnagyobb kalandja volt. A közel egy éves, négy 4 kontinenst és több országot érintő, főként vonattal és gyalog megtett út egy életre megváltoztatott és még inkább összekovácsolt minket. Sehova sem siettünk, ráértünk rácsodálkozni arra, ami szép. Kirándultunk, bámultuk az eget, a természetet, kézműves vállalkozásokat látogattunk, sátorban és sivatagban aludtunk és lassan észrevettük, hogy más lett az élethez való hozzáállásunk.

A külső-belső utazás arra ösztönzött minket, hogy hazatérve létrehozzuk a Pauza webshopot, pár hónap múlva pedig megnyissuk kis üzletünket is Budapest szívében. Ezzel új kaland kezdődött számunkra.

Nézz körül az oldalunkon és szeretettel várunk személyesen is az üzletünkben Budapesten, az V. kerületben, a Vitkovics Mihály utca 7. szám alatt keddtől péntekig 11 és 19 óra között, szombaton pedig 10-től 16 óráig.
Pauza alapítói
 

Otthon: nyugalom, szépség, funkció

CSaládi kisvállakozások

Filozófiánk meglehetősen egyszerű. Szerintünk az otthon akkor igazán otthon, ha lelkileg is táplál minket. Jó hazatérni oda, ahol a szívből jövő egyszerűség, a szépség és a funkció elválaszthatatlanul jelen vannak a falak között és örömöt adnak. Egy olyan otthon megteremtése, ami feltölt minket, az első lépés lehet egy nyugodtabb tempójú élet felé. A Pauza választéka egyfajta reflexió az életünkre, a saját tapasztalataink alapján ültetjük át a termékeket a választékba. Az alapításnál a mindennapjainkat egyértelműen a kiszakadás és a lelassulás jellemezte. Ezért az indulástól sok olyan termékünk van a palettánkon, amelyek az otthoni elcsendesülést segítik. Ahogyan igyekszünk a saját otthonunkat „zöldíteni” és a háztartásunkat egyszerűbbé tenni, úgy bővül a kínálatunk is. Folyamatosan kutatjuk azokat a termékeket, amelyekkel átállhatunk egy természetesebb életformára és megszabadulhatunk egy csomó szintetikus szertől és felesleges tárgytól. Nálunk a letisztult, minőségi lakáskiegészítőktől a környezetbarát tisztítószereken és takarítóeszközökön át a kényeztető natúrkozmetikumokig csupa olyasmit találsz, ami hozzánk, és az „új” életünkhöz illik – és reméljük, hogy a tiédhez is!

Pauza tulajdonosai

Tudatos döntés: időtlenség, tartósság, természetesség

természetes anyagok használatának logója

 

A Pauzánál hiszünk a fogyasztói döntések erejében. Abban, hogy a pénzünk egyfajta szavazóeszköz, amellyel pozitív változásokat idézhetünk elő. Minden alkalommal, amikor vásárolunk, kifejezzük a véleményünket. Letehetjük a voksunkat egy olyan világ mellett, amelyben szívesen élnénk és nevelnénk gyermekeinket is. A tudatos döntéshez a tájékozottság elengedhetetlen. Ezért mi gondosan odafigyelve válogatjuk a termékeinket és minden információt megadunk róluk a vásárlóinknak. Megismerheted a kézműves termékek jellemzőit, sőt, olvashatsz arról is, hogy ki, hol, miből készíti őket, így nyugodt szívvel dönthetsz az időtlenség, a tartósság és a természetes összetevők mellett! A visszajelzések alapján vásárlóink hamar megszerették termékeinket. Ha itt vagy az oldalunkon, akkor szerintünk neked is tetszeni fognak!

Pauza lakásfelszerelés
 

Vállalkozások: tradíciók, méltányosság

Etikus vállalkozások

 

A Pauza kínálatába független alkotók és kisvállalkozók lakberendezési és életmódtermékeit válogattuk össze. Egytől egyig olyan kis, főként családi vállalkozásokkal dolgozunk együtt itthon és külföldön, amelyeknél a gyártási folyamatok minden szempontból átláthatóak, a kereskedelmi gyakorlatuk pedig megfelel a méltányos kereskedelem (fair trade) alapelveinek. Hisszük, hogy a jól elkészített, időtálló formával rendelkező tárgyak képesek túlélni az állandó divathullámokat, ezáltal tartósan használatban maradnak. A Pauza választékában a legtöbb termék mögött több évtizedes tradíció áll. A megvásárlásukkal támogathatod ezeknek a hagyományoknak a továbbélését, részt vállalhatsz a tárgyak és a gyártási módszerek megmentéséből.

Pauza lakberendezés
 

Blog cikk megosztás