Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Ismerj meg


Üdvözlünk a PaUZa világában!

Zoli és Évi vagyunk, a PaUZa márka alapítói. A szó, ami annyit tesz számunkra, mint lelassulni, szünetet tartani, jelenben lenni és tudni élvezni az élet egyszerű, de szép pillanatait. A PaUZa az elmúlt 1,5 évben a mi saját lelassulásunkról is szólt. 2016-ban megváltunk akkori munkahelyünktől és elindultunk felfedezni mi is rejlik bennünk. Úgy döntöttünk, hogy a nagy újrakezdés előtt beiktatunk egy világkörüli utat. Életünk eddigi legnagyobb kalandja volt. Amellett, hogy más lett az élethez való hozzáállásunk, egy életre megváltoztatott és összekovácsolt minket. Mindez arra ösztönzött minket, hogy hazatérve létrehozzuk a PaUZa webshopot. Benne olyan lakáskiegészítőkkel, amiknek összeválogatását ezek a bizonyos lelassult pillanatok inspirálták, tudatosságot és több odafigyelést hirdet a vásárlási döntésekben és többnyire lassú folyamatokkal, kézzel készült, környezetbarát alapanyagokból készült termékeket kínál.  

A PaUZa nem arról szól, hogyan és milyen design darabokkal tudod az otthonodat a legtökéletesebbre dekorálni. Épp ellenkezőleg. Olyan darabokat kínálunk, amik beszélnek hozzád, emlékeztetnek az életnek az egyszerű és szép pillanataira. Arra, hogy a mai felgyorsult és sokszor bizonytalan világban szánj időt a lelassulásra és tudatosan keresd, ismerd fel, és élvezd az élet apró örömeit! Legyen ez egy együttlétet nálad a barátaiddal, csendes elmélkedés magaddal a kedvenc foteledbe kuporodva, melletted egy égő gyertyával, míg kint tombolnak az elemek. A világot helyetted megállítani nem tudjuk, de hisszük, hogy a körülöttünk lévő tárgyak és így a nálunk kapható dolgok erősítik és inspirálják ezeknek a pillanatoknak az élvezetét, a pauzát.

Nézz körül nálunk itt a webshopon, vagy személyesen az üzletünkben és találd meg magadnak azokat a tárgyakat, amik kiválthatják ezt az érzést. Lehet ez egy, puha takaró, egy kényelmes birkaszőr, egy hangulatfokozó gyertya, vagy egy kócos gyapjú mamusz. Bármi, ami segíthet az otthonodat egy meleg, kuckós és barátságos környezetté varázsolni. Olyanná, ami nem csak a szemnek, de a szívnek örömet okoz.

 

Asztali csendélet, könyvvel a Pauza világából.
 

Kézzel készült, egyedi darabok

Termékeink nagy része kézzel készül, ezáltal mindegyikhez kapcsolódik egy kedves történet is, ami a tárgy és alkotója közti kapcsolatból születik és végén megkülönbözteti azoktól a daraboktól, amiket futószalagon gyártanak. Generációról generációra szállnak azok az ősi technikák amikkel beszállítóink dolgoznak itthon és a világ minden táján. Mi a PaUZánál értékeljük ezeket a régi ismereteket és reménykedünk abban, hogy segíthetünk életben tartani és megvédeni azokat. A kézzel készült darabok másik értékes tulajdonsága, hogy nincs belőlük két egyforma. Karakteresek és tökéletlenek. Szerintünk pedig pont ettől szeretnivalóak.

kézzel készült egyedi darabok logója

Természetes anyagok, nyers felületek

természetes anyagok használatának logója

 

Legyen az a nálunk kapható gyertya, takaró, birkaszőr vagy kosár bármelyike, mindegyikük természetes anyagok felhasználásával készült, a vásárlók egészségének és környezet erőforrásainak tiszteletben tartásával. A PaUZánál szeretjük, ha nyersen, kezeletlenül, vagyis mindenféle kémiai felületkezelés nélkül érkeznek hozzánk termékek, de ha mégis valamilyen utókezelést igényelnek akkor figyelünk rá, hogy az csakis egészségre ártalmatlan, környezetbarát eljárással történjen. Termékeink nagy része kézzel készül, ezáltal mindegyikhez kapcsolódik egy kedves történet is, ami rendre a termék és alkotója közti kapcsolatból születik és ami megkülönbözteti ezeket a tárgyakat a futószalagon gyártott daraboktól. A kézzel készült darabokból sokszor nincs is két egyforma. Szeretjük azok karakterességét és tökéletlenségét.

birkaszőr közelről fotózva
 

Tárgyak, amik jobbak a világnak

Olyan termékeket válogattunk be a PaUZa választékába, amik nem csak a mindennapi kuckós pillanataid részeseivé válhatnak és környezetvédelmi szempontból jobbak a világnak, de valós társadalmi értékkel is bírnak.

A PaUZánál előnyben részesítjük azokat a készítőket, akik a termékeik elkészítésénél kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a gyártási folyamat a lehető legkisebb környezeti hatással járjon. Olyan kis családi vállalkozásokkal, szövetkezetekkel és társadalmi szervezetekkel dolgozunk együtt, akiknek folyamatai kellően átláthatóak, és tiszteleten alapuló méltányos kereskedelmet hirdetnek. 

Ugyanakkor hisszük, hogy az etikus vásárlói döntésekbe beletartozik annak a mérlegelése is, hogy olyan terméket vásároljunk, ami első tulajdonosának nem mutat már értéket, de új gazdájának igazi kincset jelenthet. Ezért kínálatunkba olyan tárgyakat is beválogattunk, ahol általunk előválogatott és rendbe hozott régiségek között vadászhatsz.

Etikus márka logó
 

Blog cikk megosztás