Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Illóolaj, zsálya

2.800 Ft (2.205 Ft + ÁFA)

Arckrémhez, arcelmosóhoz, fürdővízhez adva, sebekre, levegő frissítéshez. Lentebb, a 'Pauza tanácsai' résznél azt is elmeséljük, hogyan. Az olajok egy magyar mikro vállalkozástól érkeznek, Szomód környékéről. Egyetlen cseppje mögött sok-sok kilogrammnyi növény termesztése áll, így nagy hangsúlyt helyeztünk arra, honnan érkeznek, ki és milyen módszerrel készíti őket. Választásunk egy magyar mikro vállalkozásra esett, Szomód környékéről. A gyógynövényes kert megművelésétől kezdve, egészen az olajok lepárlásáig minden, Nóri a gyógyszerész és Józsi, a kertészmérnök szakmájának és alázatos kétkezi munkájának közös nevezője.  
 

MÉRETEI
5ml. (Átmenetileg 10ml-es üvegben érkezik.)

MIBŐL KÉSZÜLT
100%-ban vegyszermentes gyógynövénykertben termesztett, bio minősítésű zsályából. 

HOL KÉSZÜLT
Magyarország. Szomód. Olvass róluk bővebben a 'Készítőink' menüpont alatt!

Menny.:db

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

KÜLSŐLEG, BŐRÖN: A zsálya olaj nagyszerű a zsíros, kombinált bőr kezelésére. Erős olajról van szó, ezért mielőtt közvetlenül a bőrön alkalmaznánk, mindig hígítsd. Erre két módszert javaslunk. Hígítsuk fel valamilyen hordozóolajjal, pl  cseppents a mandulaolajodba vagy keverd bele az arcolajodba, krémedbe. Az 50ml-es mandulaolaj esetében pl. max 5 cseppet javaslunk hozzáadni. Hegesedési nehézségek, vagy helytelenül behegesedett sebre is használható.

FÜRDŐ: Adj 5 cseppet a fürdőkád vízéhez, merülj el a vízben, csukd be a szemed és lélegezz mélyeket az így felszabaduló illatfelhőből!

GŐZÖLÉS: Az arcgőzöléshez/inhaláláshoz adj 5 cseppet egy tál forró vízhez, fedd le a fejed egy törölközővel és a törölközővel együtt hajolj a víz fölé!

MASSZÁZSOK: Masszírozásnál mindig használj valamilyen hordozó olajat! Az arány 3%, vagyis körülbelül 6 csepp / 10 ml hordozó. A hordozó olaj bármi lehet. Akár a legegyszerűbb, otthon használt napraforgó olaj, olívaolaj, vagy kókuszolaj. 12 éven aluli gyermekek esetében fele ennyi csepp alkalmazása javasolt.

LEVEGŐ FRISSÍTÉS: Az olajok szinte mindegyike természetes levegőfrissítőként is használható belső terekben. Felnőttek számára adj 1-3 cseppet egy diffúzorba vagy párologtató vízébe! 2 évesnél idősebb gyermekek esetében mehet 1-3 cseppet, viszont 2 éven aluli gyerekeknél még nem javasolt a használata.

TAKARÍTÁS: Házi készítési takarítószereidhez adva, annak fertőtlenítő, baktériumölő hatását és természetesen az illatát is javítani tudod. Pl. a feketeszappanhoz keverve.

Történet

Mi az a zöld kis logó és hogyan kerül minden csomagolásra?
Minden Szomódról érkező olaj tanúsítottan BIO minősítésű. Közelről megismerve az olajat készítő házaspár munkáját, azt kell mondjuk, több van e mögött a minősítés mögött, mint a szokásos logó. Egy sajátos és követendő hozzáállás.

Miért bio és mit jelent ez a készítők számára?
Amikor Nóriban és Józsiban megfogalmazódott a gondolat, hogy gyógynövényeket termesszenek, elhatározták, hogy mindenképp vegyszermentes környezetben szeretnénk termelni azokat. A biotermesztéssel szeretnének hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez. Az e fajta gazdálkodás nem próbálja minden áron megváltoztatni a természetet. Csak olyan gyógynövényeket termesztenek a kertjükben, amik bírják azt a földet és azt a mikroklímát. Nem akarnak mesterségesen beavatkozni a természetes folyamatokba. Abban hisznek, hogy csak ez a fajta alkalmazkodásra, harmóniára törekvés az, mely során nélkülözhető a környezetterhelő anyagok használata. A folyamat következtében újra kialakul a természetes ökoszisztéma, melyben közelebbről megszemlélhető a természetben a lezajló körforgás, öngyógyító képesség. Józsi és Nóri abban hisznek, hogy az ő feladatuk egyszerűen annyi, hogy figyeljenek ezekre a képességekre és ezáltal minél kevesebbet ártsanak, avatkozzanak be. "Megpróbálunk, olyan növényeket termelni, melyek alkalmazkodóbbak, figyelünk a talajunkra, mely táplálja a növényeinket. Törekszünk megmutatni a természet sokszínűségét (fajok, fajták). Fontos, hogy megőrizzük az ökológiai sokféleséget, hiszen ez biztosítja a természet erős alapját, hívhatjuk ezt úgy is hogy LEHETŐSÉG!" - vallják.

Kapcsolódó termékek

NATÚRKOZMETIKUMOK
2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
1.850 Ft -tól (1.457 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
2.900 Ft (2.283 Ft + ÁFA)