Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Illóolaj, oregánó

2.900 Ft (2.283 Ft + ÁFA)

Oregánó. A természetes antibiotikum, hatásos fertőzésgátló, parazitaölő, fertőtlenítő hatású, immunerősítő és erős gyulladáscsökkentő. Megfázás, gyulladt torok és influenza esetén különösen ajánlott. Az egyik legerősebb fertőtlenítő hatású esszenciális olaj. Nem véletlen, hogy régen az orvosi eszközök fertőtlenítésére használták. Baktériumölő hatása miatt a teafa olajat és az oregánó olajat tartják a 'gyilkos párosnak'. Gőzöléssel inhalálva, gargalizálva, bőrre kenve, levegő frissítéshez vagy akár takarításhoz is használhatod. Lentebb, a 'Pauza tanácsai' résznél azt is elmeséljük, hogyan. Egyetlen cseppje mögött sok-sok kilogrammnyi növény termesztése áll, így nagy hangsúlyt helyeztünk arra, honnan érkeznek, ki és milyen módszerrel készíti őket. Választásunk egy magyar mikro vállalkozásra esett, Szomód környékéről. A gyógynövényes kert megművelésétől kezdve, egészen az olajok lepárlásáig minden, Nóri a gyógyszerész és Józsi, a kertészmérnök szakmájának és alázatos kétkezi munkájának közös nevezője. 

 

MÉRETEI
5ml. (Átmenetileg 10ml-es üvegben érkezik.) 1ml illóolaj átlagosan 20-25 cseppnek felel meg.

MIBŐL KÉSZÜLT
100%-ban vegyszermentes gyógynövénykertben termesztett, bio minősítésű görög fajtájú oregánóból. 

HOL KÉSZÜLT
Magyarország. Szomód. Olvass róluk bővebben a 'Készítőink' menüpont alatt!

Menny.:db

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

KÜLSŐLEG, BŐRÖN: Az oregánó olaj nagyszerűen képes kezelni a különböző bőrproblémákat, különösen a pattanásokat, ajakherpeszt és gombás fertőzéseket. Erős olajról van szó, ezért mielőtt közvetlenül a bőrön alkalmaznánk, mindig hígítsd. Erre két módszert javaslunk. Hígítsuk fel valamilyen hordozóolajjal (ami lehet akár napraforgóolaj, olívaolaj vagy mandulaolaj), vagy keverd bele az arcolajodba, krémedbe. A hígítás aránya valahol 1:20 - 1:50 között legyen, tehát 1 csepp oregánó olajat min. 20, max 50 szeres mennyiségű hordozó olajjal érdemes hígítani, mielőtt felvisszük a bőrre. A másik módszer a borogatás. Ennek elkészítéséhez, adj 10 cseppet 100 ml meleg vízhez! Áztass be egy tiszta ruhát az így kapott egyvelegbe és tekerd be vele a kezelni kívánt területet! 

BELSŐLEG: Belsőleg csak betegség esetén használjuk (étkezés után), maximum 1 cseppet. A kúra ne haladja meg a 10 napot! 

EGYSZERŰ BELÉGZÉS
LEVEGŐ FRISSÍTÉS: Az olajok szinte mindegyike természetes levegőfrissítőként is használható belső terekben. Az oregánó olajat elsősorban akkor használd erre a célra, ha a levegő frissítése a cél otthon. Felnőttek számára adj 1-3 cseppet egy diffúzorba vagy párologtató vízébe! 2 évesnél idősebb gyermekek esetében mehet 1-3 cseppet, viszont 2 éven aluli gyerekeknél még nem javasolt a használata.

FÜRDŐ: Adj 5 cseppet a fürdőkád vízéhez, merülj el a vízben, csukd be a szemed és lélegezz mélyeket az így felszabaduló illatfelhőből!

GYÓGYÍTÁS GŐZÖLÉSSEL/GARGALIZÁLÁSSAL: Ideális megfázás és influenza kezelésében. Az arcgőzöléshez/inhaláláshoz adj 5 cseppet egy tál forró vízhez, fedd le a fejed egy törölközővel és a törölközővel együtt hajolj a víz fölé! Gyulladt torok és mandulagyulladás esetében gargalizálhatsz is vele: kevés vízhez, vagy mézhez adjunk egy csepp illóolajat és gargalizáljunk vagy nyeljük le.

TAKARÍTÁS: Házi készítésű takarítószereidhez adva, annak fertőtlenítő, baktériumölő hatását és természetesen az illatát is javítani tudod. Pl. a feketeszappanhoz keverve. Ha a felületek fertőtlenítése a cél, fél literhez maximum 10 csepp javasolt.

Történet

Mi az a zöld kis logó és hogyan kerül minden csomagolásra?
Minden Szomódról érkező olaj tanúsítottan BIO minősítésű. Közelről megismerve az olajat készítő házaspár munkáját, azt kell mondjuk, több van e mögött a minősítés mögött, mint a szokásos logó. Egy sajátos és követendő hozzáállás.

Miért bio és mit jelent ez a készítők számára?
Amikor Nóriban és Józsiban megfogalmazódott a gondolat, hogy gyógynövényeket termesszenek, elhatározták, hogy mindenképp vegyszermentes környezetben szeretnénk termelni azokat. A biotermesztéssel szeretnének hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez. Az e fajta gazdálkodás nem próbálja minden áron megváltoztatni a természetet. Csak olyan gyógynövényeket termesztenek a kertjükben, amik bírják azt a földet és azt a mikroklímát. Nem akarnak mesterségesen beavatkozni a természetes folyamatokba. Abban hisznek, hogy csak ez a fajta alkalmazkodásra, harmóniára törekvés az, mely során nélkülözhető a környezetterhelő anyagok használata. A folyamat következtében újra kialakul a természetes ökoszisztéma, melyben közelebbről megszemlélhető a természetben a lezajló körforgás, öngyógyító képesség. Józsi és Nóri abban hisznek, hogy az ő feladatuk egyszerűen annyi, hogy figyeljenek ezekre a képességekre és ezáltal minél kevesebbet ártsanak, avatkozzanak be. "Megpróbálunk, olyan növényeket termelni, melyek alkalmazkodóbbak, figyelünk a talajunkra, mely táplálja a növényeinket. Törekszünk megmutatni a természet sokszínűségét (fajok, fajták). Fontos, hogy megőrizzük az ökológiai sokféleséget, hiszen ez biztosítja a természet erős alapját, hívhatjuk ezt úgy is hogy LEHETŐSÉG!" - vallják.

Kapcsolódó termékek

KÖNYVEK
4.990 Ft (4.752 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
1.850 Ft -tól (1.457 Ft + ÁFA)