Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Hétvégi képeslap - tavaszi történések

Évi
2018. 04. 15. 14:49:46

Április 15, vasárnap. Jó pár hónapnyi tél után az élet egyszerű szépségei, mint a napsütés, a színek, a levegő illata is olyannak hat, mintha a világ legnagyobb ajándékai lennének. A hét tele volt napsütéssel. Téli álmából ébredezik mindenki és minden körülöttünk, és ezt olyan jó látni. Finom virágok díszítik a sövényeket; nárcisz, aranyvessző és számtalan színes vadvirág színezi be a kerteket, vázákat és az útszéleket. A héten már olyan napok is voltak, mikor egész nap nyitva volt az ablak, ami abból a szempontból is jó, hogy első sorból gyönyörködhettünk a héten virágzó tulipánjainkban az ablakpárkányunkon. Levezettünk a Balatonra, hogy lássuk színeket és a virágokat ott is ébredezni.

Pár hete elhatároztam, hogy idén megtanulom felismerni a legjellemzőbb hazai vadvirág fajokat, úgyhogy a táskámba bekészítettem a vadvirágos búvárzsebkönyv mindkét kiadását. A nagyit és anyukámat is bevontam a projektbe, és előrehozott anyák napját tartottam velük. Mindketten vadvirág magot és palántákat kaptak tőlem. Megvolt az első tavaszi túránk is, és egyik kertészetből esünk be a másikba. Mégha nem is veszünk sokszor semmit, csak gyönyörködöm bennük és próbálgatom Zoli határait. laugh 

Hát ez a tavasz eddig. Remélem a Tiétek is legalább ennyire jól telik. (u.i. A hét egyik felfedezése, hogy a 10.kerületben, a Keresztúri úton egymást érik a kertészetek. Egymás mellett legalább 4 és szinte mindegyik 1-1 hektáron.)

kertészet a Kereszttúri úton
kertészet a Kereszttúri úton
kertészet a Kereszttúri úton
a Balaton tavasszal
Csobánc tavasszal

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről és PaUZa hírekről!

Megtalálsz minket Instagramon és Facebookon is.

Pinteresten pedig tovább inspirálódhatsz.

Xxx, Évi