Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Virágvíz, görög oregano, 100ml

2.950 Ft (2.323 Ft + ÁFA)

A virágvíz, vagy más néven hidrolátum az illóolajok gyártása közben keletkezik. A növények különböző részeit (virágát, szárát, héját, gyümölcsét vagy hajtását) vízgőz desztillációnak vetik alá, minek során kinyerik belőlük az értékes illóolajokat, illetve ilyenkor keletkezik a hidrolátum is. Hasonlóan az illóolajokhoz, ez is kincset érő folyadék. Hasonló hatásokkal rendelkezik, mint az olaj, azzal a különbséggel, hogy gyengéd és vizes bázisú. 

A görög oregano görcsoldó, fájdalomcsillapító, használhatod pl. fejfájás esetén. De akár a konyhában is. Ha nincs otthon fűszernövényed, helyettesítd nyugodtan virágvízzel. Adhatod húspáchoz, szószokhoz.

MÉRETEI
100ml.

MIBŐL KÉSZÜLT
100%-ban vegyszermentes gyógynövénykertben termesztett, bio minősítésű oregánóból. 

HOL KÉSZÜLT
Magyarország. Szomód. Olvass róluk bővebben a 'Készítőink' menüpont alatt!

Menny.:db

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

TESTPERMET ÉS ARCPERMET: Gyulladások csökkentésére, sebgyógyulásra, vágásokra, csípésekre, pattanások fertőtlenítésére. Közvetlenül fújhatod a bőrre az üvegen található spray-s adagolófej segítségével. Vagy öntsd a kezedbe vagy egy vatta korongra és töröld át a kívánt felületet. 

ALVÁS: a fájdalomcsillapító hatáshoz, lefekvés előtt előtt fújd be a párnádat. 

TAKARÍTÁS: Baktériumölő hatása van, így a kívánt felületre fújva fokozhatod házi készítésű tisztítószereid hatékonyságát vagy természetes illatát. 

Történet

Mi az a zöld kis logó és hogyan kerül minden csomagolásra?
Minden Szomódról érkező virágvíz tanúsítottan BIO minősítésű. Közelről megismerve az vizeket készítő házaspár munkáját, azt kell mondjuk, több van e mögött a minősítés mögött, mint a szokásos logó. Egy sajátos és követendő hozzáállás.

Miért bio és mit jelent ez a készítők számára?
Amikor Nóriban és Józsiban megfogalmazódott a gondolat, hogy gyógynövényeket termesszenek, elhatározták, hogy mindenképp vegyszermentes környezetben szeretnénk termelni azokat. A bio termesztéssel szeretnének hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez. Az e fajta gazdálkodás nem próbálja minden áron megváltoztatni a természetet. Csak olyan gyógynövényeket termesztenek a kertjükben, amik bírják azt a földet és azt a mikroklímát. Nem akarnak mesterségesen beavatkozni a természetes folyamatokba. Abban hisznek, hogy csak ez a fajta alkalmazkodásra, harmóniára törekvés az, mely során nélkülözhető a környezetterhelő anyagok használata. A folyamat következtében újra kialakul a természetes ökoszisztéma, melyben közelebbről megszemlélhető a természetben a lezajló körforgás, öngyógyító képesség. Józsi és Nóri abban hisznek, hogy az ő feladatuk egyszerűen annyi, hogy figyeljenek ezekre a képességekre és ezáltal minél kevesebbet ártsanak, avatkozzanak be. "Megpróbálunk, olyan növényeket termelni, melyek alkalmazkodóbbak, figyelünk a talajunkra, mely táplálja a növényeinket. Törekszünk megmutatni a természet sokszínűségét (fajok, fajták). Fontos, hogy megőrizzük az ökológiai sokféleséget, hiszen ez biztosítja a természet erős alapját, hívhatjuk ezt úgy is hogy LEHETŐSÉG!" - vallják.

Kapcsolódó termékek

BŐRÁPOLÁS
19.700 Ft (15.512 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
2.950 Ft (2.323 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
2.950 Ft (2.323 Ft + ÁFA)