Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Fa tányérok

4.500 Ft (3.543 Ft + ÁFA)

Van az úgynevezett első látásra szerelem. Ezekbe a fatányérokba az indiai utazásunk alkalmával szerettünk bele és bár itthon is van hagyománya a fa tányérok készítésének, de erre az utánozhatatlan formára és textúrára sehol máshol nem leltünk. Az indiai orgonafa különleges barna árnyalata és a tányér kerekded kialakítása, az emberi kezek munkájának nyoma. Ezektől olyan szeretnivaló számunkra. Miért pont fa tényér? Mert növeli az evés élvezetét. A kézzel megmunkált fa tapintása, az azzal való interakció felér egy meditációval. Szerintünk. 

MÉRETEI
Átmérő: 19cm.

MIBŐL KÉSZÜLT
Indiai orgona fa.

HOL KÉSZÜLT
India. Fair trade.

Típus
Menny.:db

Termék jellemzők

Miért pont india és orgona fa? Egy rendkívül gyorsan újranövő, hazájában nagyon elterjedt örökzöld fa faj. Nimfának is hívják. Nem ritkák a 30-40 méteres példányok. Kivágásánál minden részét hasznosítják. Leveleit, olaját és virágát a gyógyászatban hasznosítják, a fából magából pedig meditációs láncok és szent tárgyak készülnek a hazájukban.

Pauza tanácsa

Egyszerű, természetes és föld jegyeivel nagyszerűen kombinálható kerámia mélytányérjainkkal és lenvászon tányéralátétünkkel. A fa természetes anyag és tárgyi formájában is tovább él. Emiatt gondozást és gondoskodást igényel néha tőled. Évi egyszeri kenegetést megérdemel valamilyen mag olajával (pl. lenolajjal), vagy gyógyszertárban is kapható, orvosi tisztaságú, egészségre ártalmatlan paraffin olajjal, különben nagyon kiszáradhat és vetemedhet. Mosogatógépbe semmiképp ne tedd, tisztításhoz kézi mosogatást javaslunk. A benne elfogyasztott ételtől mélyülhet a színe, de mi így is szeretjük.

Kapcsolódó termékek

KONYHA
13.900 Ft