Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Fa tálka, kulcstartó

8.990 Ft (7.079 Ft + ÁFA)

Ez a kézzel esztergált tálka kiváló kulcsok tárolására a bejáratnál, de kínálhatsz benne magvakat vagy akár csokoládét is. Minden tárgy nagy precizitással és odafigyeléssel készül, formájának köszönhetően pedig mindkét oldalára fordítva használható. Sanyi lehetőség szerint helyi faanyagból dolgozik, ilyen például a környéken kivágott gyümölcsfa.

A fekete darabok ebonizálással, festékanyag hozzáadása nélkül készülnek. A természetes folyamat során a fát saját csersavtartalma sötétíti, mely nem csak vegyszermentes, de tartós és egyedi felületet eredményez. Sanyi végezetül minden darabot ételbarát olajjal és méhviasszal kezel, amely megőrzi és kiemeli a fa szépségét. Mindezek munkáját fenntarthatóbbá, a tárgyakat pedig igazán különlegessé teszik.

 

SZÍNE
Fekete.

MÉRETEI 
⌀11.4 cm

MIBŐL KÉSZÜLT
Jellemzően gyertyán, juhar, körte, kőris, tölgy.

HOL KÉSZÜLT
Vajdaságban, egy kis hazai vállalkozásnak hála, nevük itthon. Olvass róluk bővebben az 'Készítőink' menü alatt!

Méret
Szín
Menny.:db

Pauza tanácsa

JAVASOLT TISZTÍTÁS

  1. a tárgy felületkezelése ugyan ételbarát, azonban kizárólag száraz élelmiszerek tárolására ajánljuk
  2. az első használat előtt öblítsd át a terméket (ilyenkor kevés színt ereszthet)
  3. ne hagyd vízben ázni

Termékjellemzők

Adri és Bálint, ezeknek a tárgyaknak a megálmodója formatervezők. Ketten egy olyan vállalkozásban egyesültek, ahol a tárgyak átláthatóságára és arra törekednek, hogy azok a környéken fellelhető természetes alapanyagok felhasználásával készüljenek. Ilyenek a helyben kivágott gyümölcsfák, a saját termesztésű fűzfavessző és a fazekas agyag, ami évszázadok óta a különböző konyhai edények jól bevált alapanyaga. De nem csak így próbálják lerövidíteni és ezzel fenntarthatóbbá tenni tárgyaik ellátási láncát. A vajdasági Ada környékének hagyományaira, értékeire és szaktudására alapoznak és dolgoznak közösen különböző mesteremberekkel, biztosítva ezzel a mesterségek fennmaradását és erősítve bennük a megbecsülést. Miért pont Ada? Bálint itt született. A környékről jelentős az elvándorlás mértéke, mely Bálint elmesélése szerint nagyban meghatározza a közhangulatot. Adrival közös mélyen hisznek abban, hogy vállalkozásukon keresztül pozitív változásokat tudnak elindítani. A Vajdaság kézműves és kisipari hagyományaira támaszkodva szeretnék szélesíteni az ott élő mesteremberek lehetőségeit.

Kapcsolódó termékek

itthon
5.990 Ft (4.717 Ft + ÁFA)
itthon
15.990 Ft (12.591 Ft + ÁFA)
itthon
5.990 Ft (4.717 Ft + ÁFA)
itthon
24.990 Ft (19.677 Ft + ÁFA)