Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Virágvíz, búzavirág, 100ml

3.350 Ft (2.638 Ft + ÁFA)

Összehúzó, vérkeringést serkentő, nyugtató hatása miatt ez a virágvíz az egyik legjobb gyógyír a szemekre – legyen akár gyulladás, allergiás viszketés, vagy szemfáradság a monitortól. Nap égette, érzékeny bőrre is nyugtató és regeneráló hatású. A búzavirág hidrolátumot az aromaterapeuták a szantálfa hidrolátumhoz hasonlóan alkalmazzák a bőrápolásban. A kozmetikusok a kiszáradó, repedezett bőrre, érett bőrre szokták használni, dekoltázsra tonikként, vagy maszkok, testápolók és krémek aktív összetevőjeként is előszeretettel alkalmazzák. Balzsamosan édes illatú. Titka a mikrokeringés serkentése, a bőrben futó kis kapillárisok összehúzásával. A hidrolátum egy magyar mikro vállalkozástól érkezik, Szomód környékéről. A gyógynövényes kert megművelésétől kezdve, egészen az olajok lepárlásáig minden, Nóri a gyógyszerész és Józsi, a kertészmérnök szakmájának és alázatos kétkezi munkájának közös nevezője.  
 

MÉRETEI
100ml.

MIBŐL KÉSZÜLT
100%-ban vegyszermentes gyógynövénykertben termesztett, bio minősítésű búzavirágból. 

HOL KÉSZÜLT
Magyarország. Szomód. Olvass róluk bővebben a 'Készítőink' menüpont alatt!

Menny.:db

Pauza tanácsa

FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT

TESTPERMET ÉS ARCPERMET: Legnagyobb szolgálatot a szemkörnyéken teszi. Reggel a fáradt, táskás, karikás szemekre fújva pillanatok alatt javít a helyzeten. Közvetlenül fújhatod a szemre a spray-s adagolófej segítségével, vagy öntsd a kezedbe esetleg egy pamutkorongra és töröld át a kívánt felületet. Ha van időd borogatásként alkalmazni, hosszantartó és látványos eredményt kaphatsz. Ilyenkor érdemes a borogatáshoz használt textilt bevizezni, kicsavarni és úgy rátenni a virágvizet, így az kevesebb felesleget szív magába. Kisebb sérülések tisztítására, zúzódásokra készített borogatásokban is használhatod.

ARCPAKOLÁS: Ha fel szeretnéd frissíteni arcbőrödet (dekoltázson, nyakon, sőt a mellek bőrén is kitűnő), készíthetsz vele arcpakolást is. Ehhez keverj búzavirág hidrolátumot vörös agyaggal!

 

Történet

Mi az a zöld kis logó és hogyan kerül minden csomagolásra?
Minden Szomódról érkező virágvíz tanúsítottan BIO minősítésű. Közelről megismerve a hidrolátumot készítő házaspár munkáját, azt kell mondjuk, több van e mögött a minősítés mögött, mint a szokásos logó. Egy sajátos és követendő hozzáállás.

Miért bio és mit jelent ez a készítők számára?
Amikor Nóriban és Józsiban megfogalmazódott a gondolat, hogy gyógynövényeket termesszenek, elhatározták, hogy mindenképp vegyszermentes környezetben szeretnénk termelni azokat. A biotermesztéssel szeretnének hozzájárulni a fenntartható fejlődéshez. Az e fajta gazdálkodás nem próbálja minden áron megváltoztatni a természetet. Csak olyan gyógynövényeket termesztenek a kertjükben, amik bírják azt a földet és azt a mikroklímát. Nem akarnak mesterségesen beavatkozni a természetes folyamatokba. Abban hisznek, hogy csak ez a fajta alkalmazkodásra, harmóniára törekvés az, mely során nélkülözhető a környezetterhelő anyagok használata. A folyamat következtében újra kialakul a természetes ökoszisztéma, melyben közelebbről megszemlélhető a természetben a lezajló körforgás, öngyógyító képesség. Józsi és Nóri abban hisznek, hogy az ő feladatuk egyszerűen annyi, hogy figyeljenek ezekre a képességekre és ezáltal minél kevesebbet ártsanak, avatkozzanak be. "Megpróbálunk, olyan növényeket termelni, melyek alkalmazkodóbbak, figyelünk a talajunkra, mely táplálja a növényeinket. Törekszünk megmutatni a természet sokszínűségét (fajok, fajták). Fontos, hogy megőrizzük az ökológiai sokféleséget, hiszen ez biztosítja a természet erős alapját, hívhatjuk ezt úgy is hogy LEHETŐSÉG!" - vallják.

Kapcsolódó termékek

BŐRÁPOLÁS
19.700 Ft (15.512 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)
NATÚRKOZMETIKUMOK
2.500 Ft (1.969 Ft + ÁFA)