Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről
Menü

Gondolatok a karácsonyról és bemutatkozik a "Főző" ajándékszett

Évi
2019. 11. 30. 15:30:44

Be kell valljuk, elég vegyesek az érzéseink a mai idők Karácsonyát illetően. Kisvállalkozóként is, és úgy is, mint magánemberek. A túlzott elüzletiesedés, az, hogy már október eleje óta ez dől mindenhonnan, az ebből eredő túlzott fogyasztás és rohanás beárnyékolja azt a tradíciót, aminek az összejövetelekről, békés készülődésről, egy csendben elfogyasztott különleges vacsoráról és apró rituálékról kéne szólnia. Mindenki, ahogy mi is várja, miközben persze tudja, hogy előtte majd még rohan, vásárol, főz, közben a munkahelyén évet zár, és még a céges partikra is el kellene menni - tiszta őrület. Ám eközben mindenki tudja azt is, hogy történjen bármi, maradjon befejezetlen bármilyen munka, az ünnep estéje mindenképpen eljön, és vele együtt a lassítás is, minden és mindenki lenyugszik kissé, ez pedig jó. 

ajándék ötletek karácsony

Ugyanilyen stresszforrás lehet maga az ajándékozás is. Sokan már szinte kényszerítve érezzük magunkat arra, hogy a fizetésünk nagyobb részét ajándékokra költsük olyanra, amire nem tudni, hogy az ajándékozottnak valóban szüksége van-e. Nem, nem az ajándékozás ténye ellen fogok érvelni. Teljesen érthető, hogy ha valaki nem szeretné feladni az "ajándékozásnak", a "meglepetés okozásnak" az élményét. Elvégre ez is egyfajta tradíció és egy teljesen természetes emberi örömforrás. Az ajándékozás talán akkor a legjobb, ha a következő kategóriák egyikébe esik: 

  1. Az első az ajándékozásnak az a formája, amikor olyat vásárolunk, amiről biztosan tudjuk, hogy a kiszemeltünk régóta vágyik rá, és ha megvesszük biztosan használná is.
  2. A második kategóriába pedig olyan élményeket, vagy mindennap használatos tárgyakat sorolok, amiről tudjuk, hogy az ahhoz köthető tevékenységben már régóta szeret kiszemeltünk lelassulni és feltöltődni. Lehet ez egy otthoni fürdés, egy teázás, olvasás, lustálkodás az ágyban...

Sokat gondolkoztunk azon Zolival, hogy a Pauzával hogyan tudnánk megfogni úgy a karácsonynak és az ajándékozás örömének a szellemiségét úgy, hogy az a lényegére koncentráljon, önazonos legyen velünk és ne a túlfogyasztás felé sodorjon minket és titeket. Végül öt egyszerű ajándékszettet készítettünk nektek, a fenti elvek mentén.

ajándék ötletek

Minden ajándékszettet tulajdonképpen egy ajánlás, egy adott személyiség típus szem előtt tartásával készítettünk, és a különböző otthoni rituálék ihlették. Olyan pillanatok, amelyben szeretünk feltöltődni, egy pillanatra élvezni a magunkra figyelést a nyugalmat és elégedettséget. A hét folyamán bemutatjuk nektek az összes 5 kollekciót egy-egy külön blog bejegyzésben, ami alapján Ti magatoknak összerakhatjátok a meglepetés csomagot, de addig is megtaláltok mindent az "AJÁNDÉKÖTLETEK" fül alatt itt a honlapunkon. 

Vendégekre várva. A vacsora már kész. Van még pár perc mire ideér az első meghívott. Tele van a tél megnyugató élményekkel. Az évszakra jellemző kedves élmények egyike az, hogy minden melengető, barátságos illatokkal van tele. Valójában ez az egyik legegyszerű módja annak, hogy télen barátságos légkört hozzunk létre: teleengedjük a lakást kardamonnal, fahéjjal, naranccsal és szegfűszeg illataival. Előkerülnek a konyhában azok az eszközök, amik a főzés pillanatokat még élvezetesebbé varázsolják. Egy kötény, egy vágódeszka, egy kés, egy mozsár és hozzá egy törő. Gyertya is ég, a háttérben halk zene szól. A kardamom hüvelye összetörik, lassan de biztosan apró darabjaira esik. A szegfűszeggel még könnyebben bánik a törő. Lassan de biztosan az összes fűszer finom, illatos porrá alakul. A fűszerek, a szeletelt és szárított narancskarikák mellé néhány fahéj rúd kerül még a forró vízbe és rozmaring. Az edény egy természetes illatosítóvá alakul. Ezt a néhány lyukas percet kihasználva elkészül az illattól roskadozó ital. Percek alatt nem csak a konyha, de szinte az egész lakás megtelik melengető tél és karácsony illattal. Az ajtón közben csengetnek. 

A főző szett tartalma: mozsárköténygyertyaedényalátétkonyharuhafa tányér, pöttyös zománc merőkanál.
ajándékötletek


ajándék ötletek
ajándék ötletek
ajándék ötletek
ajándék ötletek
ajándék ötletek

ajándék ötletek
ajándék ötletek

Ha tetszett a cikkünk, iratkozz fel hírlevelünkre a weboldal legalján, hogy havonta értesülj a legolvasottabb blog bejegyzésekről!

Megtalálsz minket Instagramon Pinteresten és Facebookon is.

Xxx, Évi

 

Blog cikk megosztás

Kategóriák Pauza termékek
blog comments powered by Disqus