Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Ajándékötletek kávéimádóknak

ajándékötletek

Mi legyen az ajándéka annak, akinek a kezében állandóan kávé van és ezzel együtt az otthoni elcsendesedés tölt fel?

Íme a mi válogatásunk az otthoni kávé főzés szerelmeseinek. Ha pedig szeretnél az ajándékodhoz egy zacskó finom pörkölésű kávébabot, ahhoz is ajánlunk három kedvenc helyünket, ahol beszerezheted.

A korábbi teás és kávés kedvencek mellé idén a 100 éves múltra visszatekintő Japán Hario márkától választottunk kiegészítőket. Vörösréz teáskannák és edzett üvegből, textilszűrővel ellátott filter kávé készítőt. De azokat sem hagytuk ki a végiggondolásból, akik inkább a french press vagy a klasszikus kotyogós kávé mellett döntenek egy-egy lusta vasárnap. Választhatod az eredeti kotyogós kávéfőzőt, amelyet először az olasz Alfonso Bialetti készített el az 1930-as években.

 

HARIO HATTYÚNYAKÚ TEÁSKANNA, VÖRÖSRÉZBŐL I

Alkalmas a nyílt láng felett vízmelegítésre teához vagy otthon készítésű kávédhoz. 900ml liter az űrtartalma, így két-három ember számára is kiválóan alkalmas egy közös teázásra, kávézásra. A vékony nyak precíz öntést eredményez. Amivel még kitűnik a többi vízforraló közül: megjelenését és funkcionalitását 2009-ben értékelték a nemzetközi World Tea Expo-n, ahol elnyerte a legjobb új termék első díját. További információkat a termékről a képre kattintva találsz.

HARIO KÁVÉCSEPEGTETŐ TEXTILSZŰRŐVEL I 

Ezt az elegáns HARIO kávékészítőt a latin-amerikai módszer ihlette. Costa Rica-ban ezt a módszert chorreadornak nevezik, ami egy fából készült állványból és egy pamutszűrőből áll. 1 nagy, vagy 2 kisebb csésze filterkávé elkészítéséhez. További információkat a termékről a képre kattintva találsz.

EDÉNYALÁTÉT JUTÁBÓL I

Kézzel, jutából készült edényalátét, Japánból, ahol a teázásnak és a kávézásnak komoly tradíciója van. Ideális forró edények asztali elhelyezésére. A kisebb méretet a kávécsepegtető vagy a kotyogós kávéfőzőhöz ajánljuk, míg a nagyobbat a teáskannákhoz. További információkat a termékről a képre kattintva találsz.

ZASSENHAUS KÉZI KÁVÉDARÁLÓ

I Ez a masszív kézi kávédaráló sárgarézből készült, és 1867 óta gyártják. Fogantyúja levehető, így könnyen hozható vihető utazásnál és kempingezésnél. Az őrölni kívánt kávé szemcsemérete könnyen beállítható rajta, így a filter kávékhoz ajánlott durvább és a török kávéhoz ideális porszerű szemcseméret is darálható vele. A Zassenhaus régóta a kézi kávédarálók vezető gyártója, amelyet sokan a világ legjobbjainak tartanak. Ha már magadnak készíted egy ideje a kávédat, vagy egyszerűen csak kipróbálnád milyen a lassú, kézi módszerrel készült kávé otthon. Ezzel a darálóval minden reggel élvezheted a frissen őrölt kávé páratlan aromáját. Egyenletes szemcseméretet garantál. További információkat a termékről a képre kattintva találsz.

FA MÉRŐKANÁL

HARIO FRENCH PRESS

I Egy gyönyörű és funkcionális french press kávékészítő. Az egyik legegyszerűbb módja az otthoni, saját készítésű kávé lefőzésének. Külön szűrő sem szükséges hozzá és egyenesen az asztalra rakható. Egyszerre, maximum 300ml kávé készíthető vele. Hőálló, vastag falú boroszilikát üvegből, rozsdamentes acél rögzítőkkel és fa fogantyúval készül. Nem csak kávé, de szálas tea készítésére is alkalmas. További információkat a termékről a képre kattintva találsz. 

Bialetti kotyogós

BIALETTI KOTYOGÓS KÁVÉFŐZŐ

I Az eredeti olasz kotyogós kávéfőző, amelyet először Alfonso Bialetti készített el az 1930-as években. A Moka Express modell ma is a bestseller, és a „bajuszos kisember” az egyik ismertetőjele. Használható: gáz, elektromos, kerámia főzőlapon. A gyártó ezt a méretet a 4 csésze kávé elkészítésére kalibrálta. Ha hosszú kávét szeretsz fogyasztani, akkor saját tapasztalatunk szerint inkább 2 személyes. További információkat a termékről a képre kattintva találsz. 

Ha pedig ajándékodat egy zacskó finom friss pörkölésű kávébabbal is szeretnéd párosítani, itt van néhány független cég, akiktől mi is szívesen vásárolok kávét. 

  1. Espresso Embassy - Budapest, 1051, Arany János utca
  2. Portobello - Budapest, 1053, Veres Pálné utca 16.
  3. Kontakt  - Budapest, 1052, Károly krt. 22. (üzletünktől pár méterre található a hely)
  4. Kakukktojásként pedig a végére egy hely, ahol finom szálas teát találsz: Zhao Zhou

lakberendezési üzlet Budapest

Minden fenti ajándékötlet megrendelhető online. Ezen a linken találod őket: AJÁNDÉKÖTLETEK
Vagy személyesen üzletünkben is, Budapesten, az 5.kerületben, a Vitkovics utca 7.szám alatt, ahol az adventi időszakban meghosszabbított nyitvatartással várunk Titeket.

Évi és Zoli