Ez a webhely sütiket használ a funkcióinak biztosítása érdekében. Látogatáselemzés céljából kizárólag anonim adatok kerülnek rögzítésre, marketing céllal nem gyűjtünk adatokat.
Részletek a cookie-k kezeléséről

Virágkaspó, SIMONA, amber

21.500 Ft (16.929 Ft + ÁFA)

18 cm átmérőjű, sárga mázas virágkaspó, alátéttel. Maga a forma az 1820-as és 1860-as évek között számtalan francia házban lehetett jelen ez a romantikus, Párizst idéző virágcserép. Azt tudjuk még róla, hogy először Párizs latin negyedében gyártották, a forma pontos nevét viszont azóta is homály fedi. 1942 óta működik az a dán családi vállalkozás, akitől ezek a virágcserepek érkeznek hozzánk, nevük 'Bergs Potter'.

MÉRETE: 18cm átmérőjű, 21cm magasságú. Az átmérő a cserép felső részén mért méret. Alátéttel együtt érkezik.

MIBŐL KÉSZÜLT: Mázas kerámia. Minden virágcserép alja lyukas, alátéttel együtt érkezik.

Raktárkészlet 1: 1 db raktáron
Méret
Mennyiségdb
Kedvencekhez

Termék jellemzők

Ez a dán kisvállalkozás, a Bergs Potter 1942 óta foglalkozik kézzel készült agyagcserepek készítésével és tervezésével. A családi vállalkozás legnagyobb büszkesége mai napig az általuk felfedezett prémium agyag, és az általuk életre keltett hagyományos cserépformák. Ezekben rejlik az általuk készített virágcserepük szépsége és ereje. A kiváló minőség esetükben azt is jelenti, hogy idővel a cserepeik patinát kapnak, ami még szebbé teszik őket, így akár nemzedékeken át élnek majd. A tulajdonosok generációkon át kutatták és a mai napig kutatják a régi, elfeledett virágcserép formákat, amiket európai kulturális örökségünknek tekintenek. Történelmi cserepeket és formákat keltenek újra életre. Beutazták egész Európát, hogy megtalálják a kontinens legjobb agyagát és fazekas régióját. Végül Toszkánában találták meg mindazt, amit kerestek, képzett fazekasok és prémium minőségű agyag, különleges kézi eljárás. Akkor helyezték el a gyártást Olaszországba, míg a tervezés megmaradt Dániában.

Pauza tanácsa

Minden cserép méretben és stílusban hozzá illő tálkával érkezik. Beltéri használatra ajánljuk. A cserép alján lévő lyuknak és a hozzá küldött alátétnek köszönhetően a vízelvezetés a legmegfelelőbb lesz a gyökerek számára.

 

Videó

A Bergs Potter nagy gondot fordít annak biztosítására, hogy a fenntarthatóság a gyártás legtöbb szakaszában megvalósuljon, az alkalmazottak munkakörülményeinek színvonalától kezdve az ECO címkével ellátott alapanyagok használatáig. Ahol csak lehet, a termelés minden pontján igyekszenek minimalizálni a keletkezett a hulladék mennyiségét. Ha például a cserép megsérül, akkor azt a helyi gazdáknak adják oda felhasználásra, akik a törmeléket kavicsként használják. A Berg Potter soha nem használ vegyszereket a nyers agyagedények felületének lezárásához, ami jobb a növények számára és jobb a környezet számára. Nézz meg a gyárról és a kaspók készítéséről egy videót!